Conte ründas teravalt Chelsea juhte

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Conte
Antonio Conte Foto: Nigel French/EMPICS Sport/Scanpix

Londoni Chelsea võib olla valitsev Inglismaa jalgpallimeister, aga pole mingi saladus, et tänavune keeruline hooaeg – kõrgliigas hoitakse praegu viiendat kohta – on löönud kiilu peatreeneri Antonio Conte ning klubi tagatubades askeldavate tähtsate isikute vahele. Itaallane lasi viimaste suunas teele järjekordse terava kriitikanoole.

«Mul on kõrged ambitsioonid, kuid mitte raha, mida Chelseas kulutada,» rääkis Conte Independentile. «Klubi teab suurepäraselt, millised on minu plaanid, milline on mu ambitsioon. Sellega on kõik klaar. Ambitsioonid peavad alati püsima samadena. Kui te võtate vastu otsuse, et töötada koos seda tüüpi treeneriga, siis peate ka mõistma, et palkate kõva ambitsiooniga peatreeneri. Mitte kaotama, vaid võitma. On oluline, et te seda mõistaksite.»

Chelsea kohtub pühapäeval liiga liidri Manchester Cityga. Meeskondi lahutab liigatabelis juba 22 punkti ehk pole juttugi tiitli kaitsmisest. Chelsea jaoks oleks tänavu hea saavutus juba tagasi esinelikusse jõudmine, mis päästaks hooaja täielikust läbikukkumisest.

Conte jaoks poleks selline tulemus aga piisav: «On väga oluline, et peatreeneril ja klubil oleksid sarnased ambitsioonid: meeskonda arendada, võidelda jalgpalli kui idee eest, viia mängijad uue tasemeni. Kui seis on selline, siis tõenäoliselt lõppeb hooaeg edukalt. Nii on võimalik võita liiga, karikasari, liiga ja karikasari ning Meistrite liiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles