Video ja galerii: üliraskest seisust välja tulnud Wilder kaitses tiitlivööd

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklane Deontay Wilder kaitses edukalt WBC üliraskekaalu tiitlivööd, kuid võit kuubalase Luis Ortizi üle tuli tehnilise nokaudiga alles kümnendas raundis.

Esimesed neli raundi kuulusid Ortizile, kuid Wilder kosus ja saatis kuubalase viiendas raundis esimest korda põrandale. Ortiz vastas seitsmendas raundis eduka löökiderahega, kuid hakkas siis väsima ning kümnendat raundi oli poksitud 2.05, kui kohtunik David Fields matši lõpetas.

«Tõeline meister leiab alati viisi, kuidas matši tagasi tulla, ja seda ma ka tegin,» kiitis Wilder ennast pärast matši. «Näitasin, et suudan lööke seedida. Tema löögid ei olnud tugevad, kuid lõid mu tasakaalust välja. Olen maailma kõige ohtlikum mees, olen planeedi kõige vingem vend. Ja täna tõestasin seda,» hooples ameeriklane.

Wilder pööras juubeldamise käigus ühtlasi kohe oma tähelepanu Joseph Parkeri ja Anthony Joshua matšile, mis peetakse 1. aprillil Cardiffis ning kus Parker paneb mängu oma WBO, Joshua aga IBFi ja WBA tiitlivöö. «Olen valmis võitjaga võitlema, tahan kõiki tiitlivöid endale,» kuulutas Wilder. «Peagi on meil üksainus tšempion, üksainus nimi, üksainus nägu. Ja see on Deontay Wilder.»

32-aastane ameeriklane pole jätkuvalt kaotanud 40 profimatšist ainsatki, 39 võitu on tulnud nokaudi ja vaid üks kohtunike otsusega. Vaid kaks tema matši on veninud pikemaks kui heitlus Ortiziga: kaks ja pool aastat tagasi tunnistas prantslane Johann Duhaupas end lööduks alles 11. raundis ning Bernard Stiverne pidi end lööduks lugema kohtunike otsuse järel.

Nokdaun 5. raundis:

Nokaut 10. raundis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles