Blogi: Balta hüppas sise-MMil kaheksa parema hulka, kuid jäi medalist kaugele (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta Birminghami sise-MMil.
Ksenija Balta Birminghami sise-MMil. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Birminghamis toimuval sisekergejõustiku MMil saavutas Ksenija Balta kaheksanda koha. Eesti kaugushüppaja tulemuseks jäi viiendal katsel hüpatud 6.57 (seeria: 6.46 – 6.48 – 6.26 – 6.50 – 6.57). Baltat jäi kolmanda koha tulemusest lahutama 28 sentimeetrit. Maailmameistriks krooniti serblanna Ivana Španovic (6.96), hõbeda sai ameeriklanna Brittney Reese (6.89) ning pronksi Saksamaa esindaja Sosthene Moguenara-Taroum (6.85).

Enne võistlust:

31-aastane Balta on täna õnnestumise korral kindlasti võimeline sekkuma medaliheitlusesse. Starti asub ta teadmisega, et kohal on vaid umbes pooled eelmise välishooaja parematest ja maailma hooaja edetabelit juhib ameeriklannast suurfavoriit Brittney Reese küllalt tagasihoidliku 6.93-ga. Viimase viie MMi keskmine medalihind on olnud 6.82. Just selline peaks olema ka Baltale igati jõukohane tulemus, kui arvestada, et Eesti meistrivõistlustel võidu toonud 6.63 oli pigem Harju keskmine avakatse kui ideaalne vormi realiseerimine.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles