Jalgpalliliiga avang - Tallinnale näidati hambaid

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka kaitsja Mihhail Šlaštšjov (pikali) võitluses Tallinna Kalevi ääreründaja Roman Sobtšenkoga.
Tartu Tammeka kaitsja Mihhail Šlaštšjov (pikali) võitluses Tallinna Kalevi ääreründaja Roman Sobtšenkoga. Foto: Albert Truuväärt

Jalgpallihooaja esimestest voorudest, mis mängitakse Eestis kunstmurul (ja tänavu osaliselt suisa äärte kohal madala katusega jalgpallihallis) ei tasu teha põhjapanevaid järeldusi meeskondade suutlikkuse kohta, ent seal jagatavad punktid maksavad täpselt sama palju kui hooaja keskel või lõpus mängus olevad punktid. Iga hooaja avangu käigus kaotatud punkt tuleb hiljem tagasi teenida.

Eesti jalgpalliliiga esimestes mängudes sattusid kolm pealinnaklubi duellis eeldatult nõrgema vastasega suurtesse või väiksematesse raskustesse. Ainsana suutis neist punktikaotust vältida tiitlikaitsja FC Flora, kes alistas tänu Zakaria Beglarišvili väravale 1:0 Viljandi Tuleviku, kel oli kohtumise lõpus oivaline võimalus viigistada. Flora päästis väravavahi Mait Toomi hea tõrje.

Esimest korda FC Florat meistriliigas peatreenerina juhendanud Jürgen Henn rõhutas, et põhiline õnnestus ära teha. «Mis loeb, on kolm punkti tabelis. Eriti esimeses mängus, kui liigarütmi veel pole. Esmaspäeval ei mäleta enam keegi, kuidas täpselt me selle mängu võitsime,» sõnas Henn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles