Video: Euroopa rekordi jooksnud hispaanlane jäi keset intervjuud kullast ilma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Husillos.
Oscar Husillos. Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters

Oscar Husillos jooksis kergejõustiku sise-MMi 400 meetri finaalis uue Euroopa rekordi (44.93) ning ületas finišijoone esimesena: hispaanlane sai juubeldada ja rahvuslipuga fotograafidele poseerida.

Rõõmupidu lõppes peagi. Nimelt jooksis Husillos esimesel ringil väliskurvis ning astus kohtunike hinnangul valgele joonele ning korraldajad otsustasid hispaanlase diskvalifitseerida. Husillos andis sisse protesti, kuid seda ei rahuldatud. 

Kurioosseks teeb asjaolu see, et Husillos andis rahvuslipp kaelas Hispaania meediale intervjuud ning sai oma diskvalifitseerimisest teada reporterilt. Ta oli šokis ja lahkus koheselt ajakirjanike juurest.

Tema eemaldamise tõttu teenis kuldmedali umbkaudu pool sekundit kehvema aja jooksnud tšehh Peter Maslak. Poodiumile jõudsid ka ameeriklane Michael Cherry ja Trinidad ja Tobago jooksja Deon Lendore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles