Sihtasutus Noored Olümpiale kuulutas välja stipendiumikonkursi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sihtasutus Noored Olümpiale kuulutab välja järjekorras kolmanda stipendiumikonkursi. Eesti ettevõtjate toel loodud noorte sportlaste tugisüsteem pakub stipendiumi raames lisaks rahalisele toele erinevaid koolitusi, mis õpetavad kuidas treenida oma vaimset poolt ja leida toetajaid. Kandideerima on oodatud kõik 18 kuni 25-aastased olümpiamängude kavas olevaid individuaalalasid harrastavad sportlased, kes pürgivad spordimaailma absoluutsesse tippu.

Stipendiumikonkursi võitjad saavad rahalise toe ja koolitused terveks olümpiatsükliks ehk kuni neljaks aastaks. Stipendiumi maht hooaja kohta on 10 000 eurot. Käesoleva konkursi raames antakse välja kuni kaks stipendiumit. Väljaantava stipendiumi üheks osaks on sportlase vaimne treening (mindset coaching), mis aitab noortel sportlasel seada eesmärke ning õpetab neil toime tulema tagasilöökide ja pingetega nii treeningutel kui võistlussituatsioonis. Lisaks on fookuses isikubrändi loomise ja turundusoskuste arendamisele suunatud koolitused, mis aitavad sportlastel fänne ja toetajaid leida.

Äsja Pyeongchangi taliolümpialt naasnud Noored Olümpiale stipendiaat Kristjan Ilves peab sihtasutuse tuge väga oluliseks. Tänu saadud stipendiumile on noor kahevõistleja astunud käimasoleval hooajal pika sammu edasi oma arengus. 

«Hindan kõrgelt Noored Olümpiale stipendiumi raames alanud koostööd spordipsühholoogiga. Olen õppinud võistlusolukorras oma sisemisi hirme ja kahtluseid paremini ohjama, mis võimaldab igat hetke nii hüppetornis kui suusarajal täiega nautida. Tänu sellele on minu soorituste kvaliteet paranenud,» märgib Ilves.

Sihtasutus Noored Olümpiale on loodud spordientusiastidest ettevõtjate eestvedamisel sooviga anda heategevuse kaudu oma panus Eesti spordi arengusse. Sihtasutuse eestvedaja Paavo Pauklini sõnul on stipendiumiprogramm leidnud palju positiivset vastukaja nii noorsportlaste kui sihtasutuse toetajate poolt. «Rõõm on näha, et lühikese aja jooksul oleme suutnud leida suure hulga ettevõtjatest toetajaid, keda meie tegevus kõnetab. Pikaajaline eesmärgipärane tegevus, süsteemsus ja kirg on edukuse aluseks nii spordis kui ettevõtluses. Kutsume meie toetajate ringiga liituma kõiki Eesti ettevõtjaid, kellele läheb korda, et meie järelkasvul oleks edaspidi inspireerivaid eeskujusid spordis.»

Stipendiumitaotluste esitamise tähtaeg on 31. märts 2018. Lõpliku valiku teeb sihtasutus Noored Olümpiale stipendiumikomisjon mai kuu jooksul.

Kandideerimistingimustega tutvuda ja stipendiumitaotlusi esitada saab sihtasutuse kodulehel www.nooredolumpiale.ee/kandideerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles