Raport: viiekordne olümpiavõitja kuritarvitas arstlikku eriluba

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. Foto: KURT DESPLENTER/AFP

Viiekordsel olümpiavõitjal ja ühekordsel Tour de France’i tšempionil, endisel Suurbritannia jalgratturil Bradley Wigginsil oli arstlik eriluba, mille kohaselt lubati tal aastatel 2011-2013 tarvitada triamtsinolooni. 

Äsja avaldatud uurimisraport DCMS väidab, et Team Sky hingekirja kuulunud Wiggins treenis 2012. aasta hooaja ettevalmistusperioodil väikese rühmaga ülejäänud meeskonnast eraldi ning kõik seal grupis olnud liikmed kasutasid enne Prantsusmaa ja Itaalia velotuuri astmahaiguse raviks kortikosteroide.

Nimetatud aine kasutamine soodustab organismist vee väljaviimist, mis võimaldab ratturitel kergemini kaalu langetada ning see annab omakorda tohutu eelise mägistel etappidel. Raporti andmetel tegelesid Team Sky sõitjad säärase teguviisiga sportliku eelise saamiseks, mitte terviseprobleemide raviks.

Team Sky lükkas raporti väited kindlameelselt ümber. Antud teemal jagas Suurbritannia meediale kommentaare ka Wiggins. «Me ei ületanud minu karjääri jooksul kordagi eetilist piiri. Lükkan sajaprotsendiliselt selle väite ümber. See on õel. Keegi üritab mind laimata,» selgitas britt.

Wigginsi sõnul on raporti andmed võetud justkui õhust ning neid ei saa tõe pähe võtta. «See oli meditsiinilisel eesmärgil. Kogu jutt on täielik segadus ja kuulujutt. Midagi pole tõestatud ning nüüd pean hakkama selle lahendamisega tegelema. Kes on allikad? Tulge välja. Rääkige ametlikult. See on tõsine süüdistus,» lisas Wiggins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles