Teigamägi lubas Uibo eest võidelda

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi sõnas, et loodetavasti leiab alaliidu juhatuses heakskiidu ta ettepanek teha sise-MMil pronksmedali võitnud Maicel Uibo rahastamises teatud muudatused.

Pärast Uibo pühapäevast pronksmedalit sise-MMil Birminghamis on paar päeva tuliseid arutelusid põhjustanud Eesti Olümpiakomitee (EOK) seisukoht: kuna seitsmevõistlus pole olümpiaala, ei ole võimalik Uibole erandit teha ja teda A-kategooria toetusesaajate sekka nihutada.

Seda seisukohta kinnitas Postimehele eile ka EOK tippspordikomisjoni juht Tõnu Tõniste. Samas eile hommikul postitas EOK peasekretär Siim Sukles sotsiaalmeediasse järgmise postituse: «EOK tippspordikomisjon koguneb 27.03., seejärel alles andke hinnang meile. Emotsiooni peab nautima, aga otsuseid ei saa alati vaid selle pealt teha. Seega, tark ei torma ja ootab otsused ära.»

Aga mis seisukohal on toimuva suhtes Eesti Kergejõustikuliit?

Alaliidu president Erich Teigamägi ei soovinud esimese hooga kõnealuses küsimuses avalikkuses arvamust avaldada, ent seejärel lausus: «Kahtlemata püüame toetuste määramisel nii sportlaste tulemusi kui ka perspektiivi väga hoolsalt hinnata. Meie märtsikuisel juhatusel koosolekul võtame Maicel Uibo abistamise osas kahtlemata vastu mingisuguse otsuse. Ma väga loodan, et juhatuse liikmed toetavad mu ettepanekut. Selle täpsest sisust ehk rahanumbrite suurusest on täna aga veel vara rääkida. Samuti loodame konstruktiivse koostöö jätkumisele Eesti Olümpiakomiteega.»

Teigamäe sõnul ei ole EKJL juhatuse koosoleku täpne toimumispäev veel paigas. Kuid alaliidu juht lisas, et kindlasti toimub see enne EOK tippspordikomisjoni kokkusaamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles