Hinnatud korvpallitreener lahkus vaid 51-aastasena

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gabriele Bartels/Caro/Scanpix

Eesti korvpalli on tabanud valus kaotus. Noortetreener Andrus Noormägi suri ööl vastu tänast kõigest 51aastasena. Mehe viis siit ilmast äkiline haigus. Veel eelmise nädala keskel oli ta tegus ja elujõus.

"Haigus oli lühiajaline ja ettearvamatu," lausus lesk Kersti Noormägi Basket.eele. "Viimase trenni tegi Andrus tüdrukutele Kirivere koolis üle-eelmisel nädalal, sest vahepeal oli koolivaheaeg. Ta oli võtnud koormust kõvasti vähemaks, enam ei olnud siin ja seal koguaeg, aga nõustaja ja abistajana tegutses ikka."

Kersti lisas: "Kui rääkida korvpallist, siis mul on hea meel, et tal oli see… Korvpall… Väga hea, kui ta sai aidata, nõustada lapsi. Lapsi, kes trennis käisid, oli ju palju. Ma usun, et Andruse inimlik käekiri väljendub nende tegudes edaspidigi, ja mitte ainult korvpallis."

Andrus Noormägi ärasaatmise päev ja koht on veel lahtine. See toimub kas laupäeval või pühapäeval.

Andrus Noormägi tegeles peamiselt neidude ja naiste korvpalli arendamisega. Ta oli Järvamaal Imaveres asuva spordiklubi Siit ja Sealt asutaja ning treener.

Noormägi aitas ka noortekoondiseid, näiteks 2017. aastal oli ta Eesti U14 tütarlaste koondise abitreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles