Blogi: üle pooleteise kuu mängu pääsenud Klavan aitas Liverpooli edasi. PSG Reali vastu imet korda ei saatnud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images/Scanpix

Meistrite liiga esimesed kaks veerandfinalisti on oodatult Liverpool ja Madridi Real. Kui esimene kaitses koduväljakul Portoga tehtud 0:0 viigiga võõral väljakul võetud 5:0 võitu, siis Real oli Prantsusmaal 2:1 üle kümnekesi lõpetanud Paris Saint-Germainist. Ragnar Klavan sai esimest korda pärast jaanuarikuud Liverpooli eest platsile, kui lõi kaasa viimased kuraditosin minutit.

Enne mängu:

Eestlaste jaoks on kõige tähtsam küsimus, kas Liverpooli suur eduseis tähendab, et üle peaaegu kahe kuu pääseb taas väljakule Ragnar Klavan. Pärast Liverpooli jaanuarikuist suurostu, mil meeskonnaga liitus Southamptonist Virgil van Dijk, on eestlane langenud selgelt neljandaks keskkaitsjaks ehk peatreener Jürgen Klopp eelistab meie koondise kaptenile ka Dejan Lovrenit ja Joel Matipi. Eestlase mängimisšanssidele ei tulnud kuidagi kasuks ka vahepeal kimbutanud haigus, aga täna võiks Klopp ta siiski platsile usaldada – eeldades, et eduseis on kindel ning alles laupäeval mänginud põhimehed peaksid puhkama sel laupäeval toimuvaks derbilahinguks Manchester Unitediga.

Teises tänases kohtumises on väljakul üks suur auk – Neymar toodi möödunud suvel Pariisi 222 miljoni euro eest eesmärgiga garanteerida PSGle lõpuks ihaldatud Meistrite liiga tiitel. Nüüd ootab ees hirmraske matš Hispaania hiiu Realiga ning äsja operatsioonil käinud brasiillane ei saa kuidagi kodumeeskonda aidata. Väikeseks lohutuseks on PSGle vast, et Real on tänavu näidanud kõike muud kui kindlat mängu – nädalavahetusel alistati koduliigas küll Getafe 3:1, kuid on kindel, et vähemalt kaks head väravavõimalust saab PSG selles mängus kindlasti. Kas Neymari puudumisel on nende teised ründetuusad piisavalt teravad, et võimalused realiseerida, on juba teine küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles