Andres Sõbra korvpallikommentaar: kas Talts ja Kangur lõpetavad koondisekarjääri?

Andres Sõber
, korvpallitreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts vihjas pärast Iisraeli alistamist, et see võis olla tema karjääri viimane koondisemäng. Andres Sõber usub, et vanameistrit võib siiski veel Eesti särgis väljakule jooksmas näha.
Janar Talts vihjas pärast Iisraeli alistamist, et see võis olla tema karjääri viimane koondisemäng. Andres Sõber usub, et vanameistrit võib siiski veel Eesti särgis väljakule jooksmas näha. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Alustame sellest, et Eesti koondise pooleteise nädala tagune mäng Iisraeliga oli vägev! Kaks meest – Sten Olmre ja Kristian Kullamäe – pakkusid mulle erilise emotsiooni, kuna nendel olen erilise huviga silma peal hoidnud. Mina hindan tagamängijate panust – see on A ja O. Tänapäeval öeldakse, et kaugvisetega ei võida mänge, aga teate – see on üks jama jutt. Kuidas siis veel võidetakse – kas saianaisega? Kui ikka eemalt viskajad on olemas, siis sellega võib ükskõik mida korda saata. Ja seda näitasime ka Iisraeli vastu.

Ka Janar Talts tegi kõva soorituse ja isegi Kristjan Kangur paistis üle pika aja koondises silma. Räägitakse, et Kangur ja Talts lõpetavad koondisekarjääri. Mina ütlen, et siin oleneb kõik koondise treeneritest ja taustajõududest – kogenud meestele tuleb see periood meeldivaks muuta. Kui nendega minnakse personaalselt rääkima ja pakutakse suveks kasvõi veidi kergemaid treeningukavasid, on kõik võimalik.

Aga ma saaksin ka Taltsist ja Kangurist aru – nad on vanad mehed ja niikuinii jooksevad juba nagu tädi Maali. Kui nad nüüd suvel koondises end kulutavad ja näiteks jala murravad, siis kes neile sügisest 3000–4000 eurot palka maksaks? Kas nad läheksid asfalti panema? Ega seal ei teeni ka nii palju. On selge, et nende aeg saab millalgi läbi. Paari aasta pärast ei mängi nad enam mingil juhul koondises, aga sel suvel veel võiks.

Siim-Sander Vene jäi koondisest välja ja neist põhjustest on ka juttu olnud. Arvatakse, et Riia EMil tekkis tal peatreener Tiit Sokuga mingi tüli. Mina olin toona võistkonna liige ja võin öelda, et mingit suurt jama nende vahel küll polnud. Mäletan, kui ma sattusin pärast valusat kaotust Leedule hotellis Venega koos lifti. Ta oli näost ära ja kui ma küsisin, kuidas on, vastas ta: «Mul on nii s*tt tunne.» Eks ta tahtis end oma paljude sõprade vastu mängides tõestada ja elas ebaõnnestumist kõvasti üle. Ja kui ta nüüd on uues koduklubis ja tahab tulevikku vaadata, siis ongi keeruline tulla – kui sa just Cristiano Ronaldo pole. Aga see on ka Eesti korvpalliliidu tegemata töö – käia välismaal meie meeste klubide treeneritega rääkimas, et mängijatel oleks kergem luba saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles