UEFA ei võtnud Liverpooli mängija karmi süüdistuse osas mitte kedagi vastutusele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rhian Brewster
Rhian Brewster Foto: Anuwar Hazarika/REUTERS

Liverpooli jalgpalliklubi 17-aastane mängija Rhian Brewster langes enda sõnul noorte Meistrite liiga mängus Moskva Spartakiga rassistlike solvangute ohvriks. UEFA uurimine aga kellelegi karistust ei toonud.

Brewsteri süüdistuse kohaselt kasutas Spartaki kapten Leonid Mironov detsembris toimunud mängus tema pihta rassistlike solvanguid. UEFA asus juhtunut uurima, küsitledes mõlemast meeskonnast viit mängijat, ent ükski ei suutnud kinnitada, et kuulis midagi diskrimineerivat. Mironov ise tunnistas, et kasutas vägisõnu, kuid mitte rassistlikke.

Ometi leiab rassismivastane organisatsioon Kick It Out, et UEFA otsus uurimine lõpetada on julgustus rassistidele, kes said järjekordse signaali, et võivad jalgpalliväljakul öelda, mida sülg suhu toob.

«Oleme väga pettunud, sest see ainult julgustab neid, kes soovivad teisi rünnata. Usume, et sellistel klubil nagu Moskva Spartak on probleeme. Selle klubiga seotud inimesi on viimastel aastatel korduvalt rassismis süüdistatud. Kuid rahvusvahelised organisatsioonid pole sellele üldse tähelepanu pööranud. Või on siis teinud seda väga vähe,» kirjutas Kick It Out oma avalduses.

Liverpooli jalgpalliklubi aktsepteeris UEFA otsust, kuid kiitis noorukit Brewsterit, kes julges enda õiguste eest seista.

Inglismaa jalgpalliliit on aga UEFAs pettunud. «Igasugune diskrimineerimine on täiesti lubamatu ning süüdlased tuleb vastutusele võtta. Oleme UEFA otsuses pettunud, kuid jätkame nendega koostööd, et olukord tulevikus paremaks muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles