Video: Lendab kenasti! Martin Kupper on teinud heitetehnikas silmnähtavaid muudatusi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper.
Martin Kupper. Foto: Ekraanitõmmis

Gerd Kanter ja Martin Kupper saabusid mõned päevad tagasi viie nädala pikkusest treeninglaagrist Lõuna-Aafrika Vabariigis. Ühise koostöö neli esimest kuud on mõjunud kettahiidudele hästi, kinnitasid mõlemad tänase Postimehe pikemas loos.

38-aastase Kanteri sõnul on Kupperi heitetehnikas märkimisväärseid korrektuure tehtud. «Martini tehnika ei vastanud siiani tema parameetritele – ta ei kasutanud pööreldes oma võimsat keha ära täies mahus, vaid keerles pigem nagu vurr,» selgitab olümpiavõitja. «Ketast heidetakse aga ikkagi põhiliselt jalgadega. Ja Martinil on jalgades nii jõudu kui plahvatuslikkust küllaga. Oleme üritanud seda tema heites ära kasutada ja kui ta samamoodi arenemist jätkab, võime väga huvitavat hooaega oodata. Ka need, kes laagris kõrvalt tema heiteid nägid, on andnud positiivset tagasisidet.»

«Arvestades seda, kui vähe aega ma tegelikult Gerdi ja Indrekuga (Indrek Tustit - toim.) koostööd olen teinud, on uued tehnilised nüansid tõesti kiiresti tööle hakanud,» rõõmustab ka Kupper.

Ühtlasi kutsume üles kõiki spordisõpru jälgima Gerd Kanterit sotsiaalmeedias. Nimelt tegi 11-kordne tiitlivõistluste medalist oma sportlaskarjääri viimasel aastal endale Instagrami konto, kuhu ta treeningutest nii pilte kui videoid postitab.

Võrdle Kupperi uut (1. video) ja vana (2. video) heitetehnikat ning vaata (3. video) ka, kuidas heitis laagris Kanter.

 

Having some fun!

A post shared by Gerd Kanter (@gerdkanter) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles