MK-etapil võidutses olümpialt eemale jäänud venelane, lätlane poodiumil

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: Cal Sport Media/Cal Sport Media/Sipa USA

Laskesuusatamise MK-etapil Kontiolahtis võitis meeste 10 km sprindi venelane Anton Šipulin, kes teatavasti olümpiamängudel ROKi otsusel osaleda ei tohtinud. Parima eestlasena sai Rene Zahkna 48. koha.

Puhtalt lasknud Šipulin edestas 5,8 sekundiga lätlast Andrejs Rastorgujevsit, kellele oli see karjääri teine MK-etapi poodiumikoht. Kolmandana lõpetas Quentin Fillon Maillet (0; +19,0). 

MK-sarja üldliidrina jätkab täna haiguse tõttu võistlusest eemale jäänud Martin Fourcade. Prantslast kummitas kõhuviirus. Tema lähim ohustaja Johannes Thingnes Bö sai täna vaatamata kahele möödalasule neljanda koha. (2; +19,0). Kaheksakordne olümpiavõitja Ole Einar Björndalen oli 12. (0; +40,4).

Esimeses tiirus esimesel lasul eksinud Zahkna kaotas Šipulinile +1.46,6 ning oli 46. MK-punkt ehk 40. koht jäi kaheksa sekundi kaugusele. 

«Viimasel ringil olnud võitlust mul sees. Tiirus jäi natuke lamades vajaka. Natuke imelik lämbumistunne oli, pärast laskmist hingasin selle klombi kurgust ära ja läks vabamaks,» sõnas Zahkna ERRile ning lisas, et sai olümpialt motivatsiooni juurde.

67. koha saanud Kalev Ermits tegi kummaski tiirus kaks möödalasku ning kaotas võitjale +2.20,3. 71. kohal lõpetanud Kauri Kõiv eksis samuti kahel korral ning kaotas Šipulinile +2.29,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles