Mehhiko ralli liider: ilmselt tuleb keeruline nädalavahetus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko ralli liidrid Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul.
Mehhiko ralli liidrid Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Autoralli maailmameistrivõistluste kolmas etapp, mis sõidetakse Mehhikos, algas MM-sarja üldliidri Thierry Neuville’i publikukatse võiduga. Hyundai sõitja jäi sooritusega rahule, kuid nentis, et ralli kujuneb tema jaoks keeruliseks.

«See on suurepärane algus, aga ilmselt tuleb keeruline nädalavahetus,» sõnas Neuville, kes eeldatavasti kaotab järgmistel katsetel rohkesti aega, sest peab konkurentidele teed puhastama. «Proovin seda nautida. Mul on hea meel siin olla, suurepärane atmosfäär,» lisas belglane.

Neuville edestas 2,53 km pikkusel punktikatsel Ott Tänakut (Toyota) 1,9 ja Sebastien Ogier’d (M-Sport) 2,0 sekundiga. Esikuuikusse mahtusid ka Jari-Matti Latvala, Espaekka Lappi (mõlemad Toyota) ja Andreas Mikkelsen (Hyundai). Teist ja kuuendat kohta lahutab vaid 1,3 sekundit.

Tänak, kes samuti kiitis Mehhiko publikut, jäi publikukatsega igati rahule. «See on fantastiline. Ma armastan neid inimesi. Fantastiline on siin olla. See oli korralik katse ning kõik tundub hea,» olid eestlase esimesed muljed pärast avakatset.

Esimene täispikk võistluspäev algab Eesti aja järgi täna õhtul kell 18.33, kui sõidetakse 26,03 km pikkune kiiruskatse. Tänak saab rajale viiendana. Temast eespool hakkavad teed puhastama Neuville, Ogier, Latvala ja Lappi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles