Miks olid Ogier' ja Loebi vahel omal ajal pinged? Maailmameistrid andsid küsimusele vastuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sébastien Ogier ja Sébastien Loebil.
Sébastien Ogier ja Sébastien Loebil. Foto: twitter

Mehhiko rallil sõitvatel prantslastel Sébastien Loebil ja Sébastien Ogier’l on kahe peale ette näidata 14 maailmameistritiitlit. Mäletatavasti olid mehed aastaid tagasi Citroenis ka meeskonnakaaslased. Siis oli selge esisõitja Loeb ning see tekitas prantslaste vahel paksu verd. Nüüd, aastaid hiljem, ütles Loeb, et tegelikult polnud olukord üldsegi nii pingeline nagu leheveergudel kirjutati.

44-aastane Loeb on üheksakordne maailmameister. Koos Ogier’ga sõitsid nad Citroenis kahel hooajal (2010 ja 2011). Mõlemal aastal oli Loeb Ogier’st parem. Ogier’le ei meeldinud vanema kolleegi varjus olla ning ta andis sellest aeg-ajalt ka mõista. Selge see, et intriig kahe mehe vahel oli olemas, kuid kui tõsine see olukord ikkagi oli?

«Pinged ei olnud otseselt minu ja Sebi vahel. Meedia aga kirjutas, nagu oleks mina ja Seb tülis. Me mõlemad võitlesime võitude eest. Esimest korda karjääri jooksul oli mul meeskonnakaaslane, kes sõitis minuga samal tasemel. Olukord oli keerulisem kui varem. Ma austasin teda ning austan teda ka edasi, ta on väga palju korda saatnud,» andis Loeb asjale omapoolse kommentaari.

Ogier’ sõnul on tal seoses Loebiga rohkem häid kui halbu mälestusi. «Meie vahel oli aeg-ajalt pingeid, sest me mõlemad võitlesime MM-tiitli eest. Mootorspordis on palju sarnaseid näiteid, kus kaks vihast kutti võitlevad sama eesmärgi nimel. Tihti sõidavad nad ühes meeskonnas. Sellepärast me autosporti armastamegi. Me armastame seda adrenaliini, pinget ning intensiivsust. Kui kõik saaksid sellega hakkama, poleks see sama. Pinge on osa meie tööst,» rääkis Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles