Kupper piirdus hooaja avavõistlusel 60-meetrise heitega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas.
Risto Mätas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel nädalavahetusel toimuvad Portugalis Leirias Euroopa talvised heitealade karikavõistlused, kus Eesti osaleb 7-liikmelise koondisega.

Martin Kupper teenis meeste kettaheites 14 sportlase konkurentsis 60.61-ga (60,61 - x - x - 60,26 - 58,57 - x) kümnenda koha. Võistluse võitis 66.81-ga rootslane Daniel Ståhl, teine oli 65.81-ga rootslane Simon Pettersson ning kolmas 63.45-ga ungarlane Janos Huszak.

ENNE VÕISTLUST

Teiste seas on kohal Rio olümpiamängudel kettaheites neljanda koha saanud Martin Kupper (Audentese SK), kes naasis äsja laagrist Lõuna-Aafrika Vabariigis. Tema võistlus algab laupäeval kell 16.30.

«See on minu jaoks heade mälestustega koht,» ütleb 28-aastane Kupper, kes heitis samas kohas täpselt kolm aastat tagasi oma siiani kehtiva isikliku rekordi 66.67. «Miinimumeesmärgiks on EM-norm 63.50, aga kui seal on head olud nagu tavaliselt, võime rääkida ka ilusamatest numbritest. Suvine eesmärk on aga rekordi paarimeetrine parandamine, mis ei nõua mingit imet. See tähendaks lihtsalt viimaste aastate arengu realiseerimist.»

Meeste odaviskes teeb kaasa Amsterdami neljas mees Risto Mätas (Audentese SK), kelle võistlus algab pühapäeval kell 18.00. «Teen tõsiselt trenni ja nii palju kui sisetingimuste pealt saab öelda, on ka vorm hea. Nüüd on huvitav näha, kuidas asjad väljas kokku klapivad,» sõnas Mätas, kes on sel aastal sihiks seadnud Berliini Euroopa meistrivõistluste normatiivi 80.00. „Peamine eesmärk on sel hooajal Berliin, kuhu üritan tippvormi ajastada. Loodan normi enne seda mõnel võistlusel täis visata. Üritan ka terve püsida ja oma võimeid realiseerida.»

Meeste kuulitõukes osaleb Kristo Galeta (Viljandi KJS Sakala), U23 klassis võistleb Jander Heil (Viljandi KJS Sakala).

Naiste kettaheites teevad kaasa Kätlin Tõllasson (Audentese SK) ja Martin Kupperi õde Hanna-Maria Kupper (Audentese SK), naiste vasaraheites võistleb Ellina Anissimova (TÜ/ASK).

Võistluste kodulehekülg: https://www.leiria2018.com/

Võistlustest näeb otsepilti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles