Zirk ujus tulemuse, millest eestlastest oli viimati kiireim olümpiavõitja Stukolkin

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kregor Zirk osaleb sel nädalalõpul Itaalias kõrgetasemelisel võistlusel Trofeo Citta di Milano. Avapäeval 18-aastane eestlane finaali ei jõudnud, kuid püstitas Eesti juunioride rekordi.

Zirk ujus uue juunioride tippmargi 400 meetri vabaltujumises ajaga 4.00,21, ületades sellega endale kuulunud tippmargi 2,5 sekundiga, vahendab Priit Aaviku ujumisblogi.

Uus Eesti juunioride rekord andis Türgi profiklubis Energy Standard treenivale Zirgile 10. koha. Lisaks hüppas ta vette veel 100 m vabaltujumises lõpetades selle distantsi 19. koha saades ajaks 51.69.

400 meetrit vabalt ujus eestlane viimati nii kiiresti 34 aastat tagasi kui Moskva olümpiavõitja Ivar Stukolkin läbis distantsi ajaga 3.59,18. Eesti rekord kuulub samuti Stulkolkinile ning seda ajaga 3.53,95, mis ujutud Moskva olümpiamängudel pronksmedalit võites. Zirgi tulemus on Eesti kõigi aegade paremuselt kaheksas resultaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles