Tänak duellist Loebiga: me oleks nagu aastaid paigal sammunud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak on Mehhiko rallil kolmandal kohal. Esikoht Dani Sordo isikus on 11 sekundi kaugusel, aga esimese skalbina peaks eestlane ära võtma legendaarse Sebastien Loebi. Esimest korda üle viie aasta kruusarallil kihutav prantslane suutis vaatamata pikale pausile edestada meie meest päeva lõpuks 3,8 sekundiga.

WRC otsestuudios küsiti Tänakult, kas tema jaoks on ka kummaline mõelda, et jahib üheksakordset maailmameistrit. «Kõlab veidi kurvalt. Me oleks nagu kõik need aastad paigal sammunud, kui ta lihtsalt tuleb sõitma ja püsib ikka konkurentsis,» naeris saarlane vastuseks. «Pean ta ees kaabut kergitama, sest tema täna tehtud töö on tõesti suurepärane. Aga tema alustas täna 11. kohalt, meie olime teel viiendana. Homme oleme samas seisus, nii et peaks olema huvitavam.»

Seega on Tänakul siht Loeb homme alistada? «Selline on kindel plaan.»

Kuidas kolm katsevõitu saanud eestlane üldse päeva teist poolt hommikuga võrdleb? «Kuumem. Autos oli päris-päris palav. Raske pärastlõuna – katsed olid läinud veidi karmimaks ja pidamine oli nii ja naa. Üleüldiselt oli raske päev, aga ma arvan, et saime päris normaalselt hakkama,» rääkis Tänak, kelle Toyota Yaris WRC oli päeva algul hädas ülekuumenemisega.

Meie ralliäss lisas: «Temperatuuriga oleme jätkuvalt hädas, aga pärastlõunal saime sellega selgelt paremini hakkama. Ka insenerid tegid teeninduspausil tublit tööd. Eks näis, kas nad saavad veel midagi muuta, aga tundub, et seis pole paha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles