Loeb tunnistas eksimust: mu kogenematus rehvidega läks kalliks maksma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb tõdes, et tegi valearvestuse, kui otsustas Mehhiko MM-ralli 14. katsel pärast rehvipurunemist keset katset ratast vahetada. Prantslane kaotas sellega üle kahe minuti ja minetas võidulootuse.

«Sellest oli kujunemas hea lahing, ent siis purunes rehv. Kahes järjestikuses sisekurvis oli kivi ja üks neist osutus saatuslikuks. Tegin sellega vea, et otsustasin ratta vahetamise kasuks: ma ei olnud nende rehvidega päris tuttav ega teadnud, kaua need kestavad,» rääkis prantslane tiimi pressiteenistusele. «Ilmselt oli mu instinktiivne valik tingitud rallikrossi sõitmisest, igatahes osutus see valeks. Kui me poleks peatanud, oleksime kaotanud palju vähem aega, aga nii ta läks.»

Sarnaselt Loebile lõhkus tõenäoliselt samade kivide otsas rehvi ka kohe tema järel sõitnud Dani Sordo, ent hispaanlane tuli katkise rehviga katse lõpuni ja kaotas lõpuks vaid 30 sekundit. Enne kolme viimast katset lahutab Sordot teisel kohal olevast Kris Meeke'ist vaid 10,9 sekundit, samas kui Loeb on viiendana Sordost juba pooleteise minuti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles