Tänak punktikatsest: ütlesin Martinile, et tõmba vööd kõvemini kinni ja läheb (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko MM-ralli
Mehhiko MM-ralli Foto: Toyota GAZOO Racing

Mehhiko MM-rallil laupäeval katkestama pidanud, kuid pühapäeval rajale naasnud ja punktikatselt maksimumi ehk viis punkti noppinud Ott Tänak lausus pärast võistlust rallipargis Toyota pressiteenistusele, et otsus viimase katse eel nelja ja poole minutiline ajatrahv võtta ning hiljem rajale minna langetati koostöös meeskonnaga.

«Kui reeglid ei keela, siis see on sport: meil oli neid punkte vaja ja neid me ka võtma läksime. Mängisime kõik kaardid punktikatse peale. Ütlesin Martinile (kaardilugeja Järveoja - toim), et tõmba vööd tavalisest natuke kõvemini kinni ja anname minna! Eesmärk sai täidetud,» lausus heatujuline Tänak.

Eestlane oli kiireim ka eelviimasel katsel, mis kujutas endast punktikatse esmakordset läbimist. «Ilm kiskus väga palavaks ja punktikatse oli oodatust abrasiivsem, nii et rehvi kulumine polnud päris see, millega arvestasime. Sellega olin natuke hädas, aga auto oli hea ja tundsin end roolis mugavalt,» sõnas Tänak.

Ehkki laupäeval tuli sõit turborikke tõttu pooleli jätta, võtab Tänak enda sõnul Mehhikost kaasa palju positiivsest. «Esituse poolest oli kõik hea, lõpptulemuse pärst olen muidugi õnnetu. Kurb, et nii läks, sest katkestamise hetkel sõitsime võidu peale, aga selline on elu ja selline on sport. Pikk hooaeg on veel ees, nüüd tuleb siit saadud andmed kokku korjata ja inseneridega läbi töötada – see oli mul ju Toyotaga esimene kruusaralli,» sõnas Tänak. «Paljud asjad olid hästi, aga paljudes asjades on kindlasti veel arengurumi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles