Nupuvajutuse unustamine läks Loebile Mehhikos kalliks maksma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

Mehhiko MM-ralli vastavalt 5. ja 6. kohaga lõpetanud Sebastien Loeb ja Thierry Neuville pidid kohtunike otsuse kohaselt kukrut kergendama, sest mõlemad eksisid reeglite vastu.

Eriti omapärasel põhjusel karistati üheksakordset maailmameistrit Loebi. Prantslasel purunes mäletatavasti 14. kiiruskatsel rehv ning koos kaardilugeja Daniel Elenaga kiirustati seda vahetama. Loeb unustas aga, et katsel peatunud ekipaažil on kohustus aktiveerida seismajäämise hetkest alates minuti jooksul OK-nupp, mis annab märku, et sõitja ja kaardilugejaga on kõik korras.

Tiim esitas põhjenduseks selgituse, et Loeb ja Elena pole varem sellise süsteemiga varustatud autol võistelnud, kuid karistusest see prantslast ei päästnud. Kuna Loeb kuulub FIA kõrgeima kategooria sõitjate hulka, trahviti teda nupu vajutamata jätmise eest 2000 euroga.

Neuville'le või õigemini tema tiimile pandi aga süüks seda, et belglase Hyundai turborõhu andur ei olnud reedese teise ja kolmanda teeninduse vahel korralikult ühendatud. Tiim selgitas, et teises teeninduses vahetati Neuville'i autol roolilatt ja selle töö tegemiseks tuli andur lahti ühendada. Tööd teostanud mehaanik ei kontrollinud aga, kas andur pärast lahti vahetust ka uuesti korralikult paika sai.

Kuna probleem ei kadunud, tuli kolmandas teeninduses sama töö uuesti teha, seekord oli mehaanik aga ilmselt hoolikam ja ühendas anduri õigesti. Kuna FIA tehniline delegaat kinnitas, et mõõtmiste ja andmete uurimise tulemusel ei tuvastatud mingeid kõrvalekaldeid homologatsioonist, pääsesid ka Neuville ja Hyundai vaid 2000 euro suuruse rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles