Lisapunktidest ilma jäetud Ogier vaidlustas karistuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Mehhiko MM-ralli võitnud Sebastien Ogier’ võidupidu nii pikalt kesta ei saanudki: kohtunikud otsustasid teda reegliterikkumise eest karistada ning võtsid talt ära punktikatsel teenitud neli lisapunkti. Ogier ja M-Sport vaidlustasid otsuse ning ootavad positiivset lahendit.

Põhjus peitus prantslase sõidustiilis: Ogier rammis kahte rajale pandud kunstlikku šikaani ning ajas need paigast ära.

Kohtunike otsusest ilmneb, et enne otsuse tegemist kuulati üle nii Ogier kui tema kaardilugeja  Julien Ingrassia, aga ka M-Spordi tiimipealik Malcolm Wilson, mänedžer Richard Millener ja logistik Iain Tullie. Seejuures apelleeris Ogier ka sellele, et võrreldes eelviimase katsega oli šikaani asetus veidi muutunud, kuid see väide lükati kaamerapildi abil ümber ning prantslasele määrati kümnesekundiline ajatrahv.

Ogier teatas seepeale, et kavatseb otsusele veelkord apelleerida ning loodab positiivset lahendit.

«Ütlesin Julienile, et peaksime soovitama korraldajatel šikaanidesse vett panna (et neid raskemaks teha). Soovin, et oleksin nii talitanud! Oleks me siis sellega palju aega võitnud, aga ma usun, et suudame tõestada, et asi polnud selles. Võisime võita maksimaalselt kümnendiku või kaks. 10-sekundiline karistus pole mitte mingil juhul loogiline!»

Punktikatse võit jäi küll Ott Tänakule, ent teise koha punktid teenib nüüd otsuse jõustumise korral Ogier' asemel Jari-Matti Latvala.Kolmas koht kuulub Thierry Neuville'ile, neljas Andreas Mikkelsenile ja viies Sébastien Loebile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles