Eestit esindavad takistussõidu maailmakarika finaalis Urmas Raag ja Rein Pill

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Nädalapäevad tagasi Varssavis lõppenud takistussõidu Kesk-Euroopa liiga finaalis kindlustas endale Pariisis toimuva MK-finaali pääsu Urmas Raag. Rein Pill, kes Poola võistluse järgselt jäi esimesena finaalipiletist ilma, sai nüüd samuti võimaluse Pariisis Eestit esindada.

Teatavasti jäi Pill Varssavis peetud Kesk-Euroopa liiga finaalis kogutud punktidega liiga edetabelis neljandaks, kogudes võrdse punktisumma lätlase Kristaps Neretnieksiga. Neretnieks lõpetas finaali kõrgemal kohal kui Pill ja asetus seetõttu kolmandale positsioonile, napsates meie sportlase eest viimase pileti finaali.

Nüüd selgus, et edetabelis teiseks jäänud Tšehhi sportlane Ales Opatrny otsustas finaali minekust loobuda ja nii sai Rein ikkagi võimaluse Pariisis Eestit esindada. Nii Pill kui ka Raag on oma finaalis osalemise soovi kinnitanud. Mõlemad ratsanikud osalevad finaalis oma põhihobustega: Pill A Brokiga ja Raag Ibelle van de Grote Haartiga.

Et Eestit esindab nii kõrgel tasemel lausa kaks ratsanikku, on meie ratsaspordi ringkonna jaoks suurepärane uudis. Kesk-Euroopa liigas on mitmeid takistussõidus tugevad riike, nagu nt Poola ja Leedu, kes hoolimata suurepärasest hobustebaasist jäid finaalikohtadelt ikkagi välja.

Pill ja A Brok jõudsid MK-finaali ka mullu. Siis peeti kõrgetasemeline võistlus USA-s Omahas ja meie paar lõpetas kokkuvõttes 26. kohal. Urmas Raagile on see esimene kord Eestit MK-finaalis esindada.

Rein Pill ja A Brok Omahas teisel osavõistlusel.
Rein Pill ja A Brok Omahas teisel osavõistlusel. Foto: Haide Westring

Maailmakarika finaal takistus- ja koolisõidus (FEI World CupTM Final) toimub 11-15. aprillini Pariisis AccorHotels Arenal.

Pariisi võistluse kava ja info

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles