Sevilla häbistas Mourinhot ja lõpetas Manchester Unitedi eurohooaja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevilla sangariks tõusis vahetusmees Wissam Ben Yedder.
Sevilla sangariks tõusis vahetusmees Wissam Ben Yedder. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Manchester United ei jõudnud Meistrite liigas kaheksa parema sekka. Inglismaa hiiu tee lõpetas kaheksandikfinaalis skooriga 2:1 Sevilla klubi. Jose Mourinho meeskond mängiti kodusel Old Traffordil paberil nõrgemate vastaste poolt lihtsalt üle ja naelad lõi kirstu vahetusmees Wissam Ben Yedder.

Teises kaheksandikfinaalis alistas AS Roma 1:0 Donetski Šahtari ning pääses 2:2 üldskoori peale võõrsil löödud väravaga veerandfinaali.

Mängu eel:

Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho on senise karjääri jooksul igas tippklubis võitnud meistritiitli hiljemalt ametiaja teisel hooajal. FC Portos, Chelseas ja Milano Interis täiendas ta auhinnakappi kullaga nii esimesel kui ka teisel, Madridi Realis ja uuesti Chelsea etteotsa asudes teisel kevadel.

Manchester Unitedis saab see seeria otsa, sest käimas on Mourinho ametiaja teine aasta, aga kaheksa vooru enne tšempionaadi lõppu kaotatakse derbirivaalile Cityle 13–16 punktiga (sõltub eileõhtuse mängu Stoke City – Manchester City tulemusest). Mullu jäädi koduliigas suisa kuuendaks. Tõsi, lohutuseks võideti liigakarikasari ja Euroopa liiga.

Mourinho palkamisest vargsi loodetud efekti – kahe hooajaga taas meistriks – kaasnenud pole, mis muudab Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumise Sevillaga sisuliselt Manchester Unitedi senise hooaja tähtsaimaks mänguks. Kui täna põrutakse ja välja langetakse, saab hooajast pettumus, mida ei korvaks isegi võit Inglismaa karikasarjas.

Inglismaa kõigi aegade edukaim jalgpalliklubi, legendaarse Sir Alex Fergusoni juhendamisel kaks aastakümmet Premier League’i valitsenud (vahemikus 1993–2013 võideti 21 meistritiitlist 13) Manchester United lihtsalt ei saa rahul olla olukorraga, kus jäädaks uusrikkast linnarivaalile Cityle kahes kõige tähtsamas võistlussarjas alla.

«Ma ei arva, et oleme Meistrite liiga üks paremaid meeskondi. Aga kaheksa parema seas võib kõike juhtuda. Kaheksandikfinaalis tundub edu väga kaugel, aga järgmises ringis on sõõrmeis juba poolfinaalilõhn,» sõnas Mourinho. «Ootan väga rasket mängu.»

Manchester Unitedi õnneks pole nende tänane vastane kuigi heas hoos. Pigem vastupidi. Eelmisel hooajal varakevadeni suisa Hispaania tiitlilahingus püsinud Sevilla on tänavu kogunud koduliigas 28 vooruga juba 11 kaotust (viimati jäädi laupäeval kodus 0:2 alla Valenciale), kusjuures väravate vaheks on silmatorkavalt kesine 36:42.

See kõik ei takistanud Sevillal aga kolm nädalat tagasi Manchester Unitedile väga vinget lahingut andmast. 0:0 viigiga pääses Inglismaa klubi tulema ainult tänu väravavahi David de Gea imetõrjele. Väravateta viik võõral väljakul on eurosarjas aga kahtlase väärtusega tulemus, sest piisab Sevillal täna lüüa üks värav, kui Mourinho meeskond vajab võõrsil löödud väravate reegli tõttu kohe kahte tabamust.

Laupäevane 2:1 võit Liverpooli üle tõstis kindlasti tuju, aga ei suurendanud eksimisruumi. Kui täna Sevillast jagu ei saada, on hooaeg mokas, mis omakorda seaks automaatselt kahtluse alla Mourinho suutlikkuse juhtida Punased Kuradid tagasi absoluutsesse tippu.

Ott Järvela

Meistrite liiga

  • Eelmisel nädalal tagasid koha veerandfinaalis Madridi Real, Liverpool, Torino Juventus ja Manchester City.
  • Täna kell 21.45 on kaheksandikfinaalides vastamisi Manchester United – Sevilla (avamäng 0:0, otseülekanne VSBs) ja AS Roma – Donetski Šahtar (1:2, TV6).
  • Homme kell 19.00 kohtuvad Istanbuli Besiktas – Müncheni Bayern (0:5) ja kell 21.45 FC Barcelona – Londoni Chelsea (1:1, TV6).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles