Trump: taliolümpia olnuks minuta täielik läbikukkumine

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Cheriss May/Cheriss May/Sipa USA

USA president Donald Trump jätkab vastuoluliste väljaütlemistega ning sõnas, et ilma tema abita olnuks Pyeongchangi taliolümpiamängud täielik läbikukkumine, vahendab Inside the Games.

Trumpi sõnul tunnustas teda Lõuna-Korea president Moon Jae-in ning tänas teda edukate olümpiamängude eest. «Ma ütlen teile, me saime olümpiamängudega suurepäraselt hakkama. Lõuna-Korea president Moon ütles, et ilma Donald Trumpita oleks olümpiamängud olnud täielik läbikukkumine. Kõik teavad seda, parem ütleme selle otse välja,» rääkis Trump Pennsylvanias peetud kõnes.

«Tore, et Põhja-Korea olümpial osales. See oli meeldiv ühtsus. See oli tõesti kena.»

President osutas, et mängude eel oli Lõuna-Korea ja Põhja-Korea vahel pingeline olukord, ent just USA abil on pinged leevenenud. «Raske on pileteid müüa, kui tead, et võid tuumarünnaku alla sattuda. Aga kui Põhja-Korea teatas, et tahab olümpial osaleda, osteti piletid ja mindi kohale!»

Soul teatas 6. märtsil, et Pyongyang on teinud ettepaneku pidada USA-ga julgeolekutagatiste eest kõnelusi tuumarelvadest loobumise üle ja on nõus peatama läbirääkimiste ajaks raketikatsetused. Pyongyang oli eelnevalt nõustunud pidama aprillis tippkohtumise Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini vahel. Tegemist on ootamatu pöördega pärast kuid kestnud teravuste vahetamist ja suhete pingestumist.

Trump ise Pyeongchangi olümpiamänge vaatamas ei käinud, küll aga sõitis sinna lõputseremoonia ajaks tema tütar Ivanka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles