Galerii: Kalev/Cramo võitis esimest korda ajaloos Saratovi Avtodori

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Ühisliigas teenis Kalev/Cramo Saratovi Avtodori vastu hooaja kuuenda võidu, kui alistas Kalevi spordihallis külalismeeskonna 95:89.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

«Mängisime väga hea meeskonna vastu, aga meil olid kaitses nende vastu lahenduses olemas. Kogu mäng oli meie poolt hea,» kommenteeris Donaldas Kairys klubi ajaloo esimest võitu Saratovi üle.

Kalev/Cramo kapten Kristjan Kangur sõnas pärast mängu, et tegelikult võinuks kohtumise saatus juba varemgi selgeks saada. «Segapudru oli. Oleksime pidanud mängu varem enda kasuks kallutama. Üritasime agressiivselt mängida, aga tegime rumalaid vigu ning lasime neil palju vabaviskeid visata.»

Kalev haaras mängu üle kontrolli esimese poolaja lõpus, kuid väga suurelt kordagi eest ei pääsenud – Kalevi suurim edu mängus oli 12 punkti. Mängu lõppfaasis tegi kiiduväärt esituse meeskonna kapten Kangur, kes võitles eeskujulikult nii kaitse- kui ründelauas. Kanguri arvele jäi tänases mängus 9 punkti ja 9 lauapalli.

Kalevi resultatiivseim oli aga 21 punkti visanud Isaiah Briscoe, Branko Mirkovic ja Gregor Arbet lisasid 12 punkti. Kusjuures, neli kolmepunktiviset tabanud Arbetile oli tegu tänavuse Ühisliiga hooaja kõige resultatiivseima mänguga. Vastaste parimana viskas Coty Clarke 23 silma.

Turniiritabelis kerkis Kalev 6 võidu ja 13 kaotusega 11. kohale. Saratov on 8 võidu ja 8 kaotusega kuues.

Järgmisena kohtub Kalev Ühisliigas 1. aprillil võõrsil Moskva oblasti Himkiga, keda kodusaalis üllatuslikult võideti. «Kindlasti ei ole kerge vastane, aga kindlasti anname endast parima. Enne mängu me kindlasti alla anna,» vaatas Kangur mängule ette.

Foto: Ekraanitõmmis

Enne mängu:

Tänavusel hooajal pole tihti saanud öelda, et Kalev/Cramo läheb matšile vastu võidu pealt, aga möödunud nädala neljapäeval suudeti kodusaalis 97:88 alistada liiga punane latern Jenissei. Võitu oleks hädasti vaja tänagi, sest nõnda hoitaks veel elus unistust play-offist. Juhtub Kalev täna Avtodori alistama, kerkitaks tabelis eelviimaselt kohalt 11. ehk mööda kaks mängu vähem pidanud Permi Parmast.

Avtodor on ühisliigas suutnud esimesest 15 mängust võita kaheksa ehk nende võiduprotsent on üle 50. Viimases kohtumises maitsti küll 98:110 kaotusekibedust, kuid seda liigas teist kohta hoidva Moskva CSKA vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles