Galerii: põhimeheta Selver kaotas tasavägises veerandfinaali avamängus Läti esiklubile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Balti liiga veerandfinaali avamängus kaotas Tallinna Selver tasavägises mängus 2:3 (23:25, 25:18, 25:23, 22:25, 11:15) Jekabpilsi Lušile.

1. geim

Mäng algab mõlema võistkonna jaoks kergete omavigadega, Selver on eriti suurtes raskustes servi vastuvõtuga. Ajapikku saavad meeskonnad oma mängu käima, tihedas heitluses siirdub Selver 18:15 ja 23:22 juhtima. Ent otsustavatel hetkedel on lätlaste servid taas liiga head ja meie noor vastuvõtu-klubi ei tule nendega toime. Geim 25:23 lätlastele. Rünnakul veab Selveri mängu diagonaalründaja positsioonile liigutatud Oliver Orav, kes kogub 7 punkti.

2. geim

Pärast tasavägist algust pääseb Selver paari punktiga peale ja suudab seda sealt edasi edu veel kasvatada. Geimivõidus pole küsimustki - 25:18 meile! Nüüd on Tallinna klubi mäng juba hoopis mitmekülgsem, Orava kõrval kerkivad esile nii noorukesed Renet Vanker ja Albert Hurt kui ka Reimo Rannar. Ka vastuvõtt sujub kenasti.

3. geim

Osapooled on geimi alguses taaskord vahetunud: Jekabpils mängib igas elemendis veidi teravamalt ja saab nüüd äkitselt ka meie planeerivad pallingud hästi kätte. Ent Selver tuleb 13:18 seisust välja tänu suurepärasele kaitsemängule ja kindlale servile! Geimi lõpp on närvide mäng, ent tuleb lõpuks 25:23 meile. Hurt on selle geimi kangelane 7 punktiga. Ees ootab neljas ja loodetavasti viimane geim.

4. geim

Selver jääb hätta nii vastuvõtul kui rünnakul ja Jekabpils haarab kiirelt juhtohjad. Kahest punktist lähemale Selver ei pääse ning lätlaste 25:22 geimivõit tähendab viiendat geimi.

Veerandfinaalid peetakse kahe võiduni, vajadusel toimub otsustav kohtumine kõrgema asetusega meeskonna kodusaalis. 

5. geim

Närvide mäng. Pikad pallivahetused toovad kord punkti ühele, kord teisele meeskonnale. Seisul 11:11 paistab lätlaste sidemängija mängivat palli teisel pool võrku reeglitevastaselt, ent kohtunik viga ei vilista. Momentum on lätlaste käes ja külalised tüürivad 15:11 võiduni. Selver peab nüüd võitma nii laupäeval kui pühapäeval Lätis peetavad mängud, vastasel juhul on nende jaoks Balti liiga hooaeg läbi.

Mängu eel:

Selver lõpetas põhiturniiri viiendana ja sai play-offis vastaseks neljanda koha meeskonna, Läti klubi Jekabpilsi Luši. Veerandfinaal tõotab tulla väga tasavägine, sest lisaks sellele, et põhiturniir lõpetati vastavalt 4.-5. kohal, olid ka mõlemad omavahelised mängud väga tasavägised: kumbki sai kirja ühe 3:2 võidu. 

Selver peab veerandfinaalidele vastu minema ühe põhimeheta, sest viimases põhiturniiri mängus vigastas kapten, diagonaalründaja Taavi Nõmmistu tõsiselt hüppeliigest.

Selveri lätlasest peatreener Austris Stals ütles kohtumise eel, et ootab meestelt eelkõige suurt võitlust. 

«Raske vastane. Võitlejad. Kui me suudame servil agressiivsed olla ja bloki-kaitse osas mänguplaani järgida, siis on meil head võimalused õnnestumiseks. Oluline on ka kuni rünnakuni kannatlik olla, siin on meil palju arenguruumi. Mõlemas meeskonnas on see seeria mitmete mängijate jaoks esmakordne play-offi kogemus, seega ka mentaalselt tuleb suur võitlus nii iseenda kui vastasega,» kommenteeris peatreener.

Veerandfinaalide paarid:

  • Saaremaa VK - Jelgava Biolars
  • Pärnu VK - Riia Tehnikaülikool 
  • Tartu Bigbank - Rakvere VK
  • Jekabpilsi Luši - Tallinn Selver.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles