Järelvaadatav: Baltikumi parim võrkpallinaiskond tuleb Tartust!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste võrkpalli Balti liiga meistriks krooniti Tartu Ülikool/Eedeni naiskond. Ka põhiturniiri võitnud tartlannad alistasid finaalis koduseinte toel Alytus-Jotvingiai naiskonna 3:2 (25:21, 20:25, 25:21, 23:25, 15:10).

Enamikku mängust domineerinud tartlannad olid tiitlivõidule lähedal tegelikult juba neljanda geimi lõpus, kui juhtisid 20:15. Leedu klubi suutis end sealt võidelda viigini, kuid Tartu läks kohe taas kahe punktiga 22:20 juhtima. Edasi järgnes võõrustajate eksimustekaskaad ning nõnda libises võit hetkeks käest. Õnneks näidati otsustavas geimis tugevamat närvi ja kord sisse võetud eduseisul enam minna ei lubatud. Meistritiitel kindlustati esimesel matšipallil.

Enne mängu:

Tartu on sel nädalavahetusel Eesti võrkpallipealinn, sest mitte ainult ei selgita seal meeste Balti liiga finaalturniirile pääsejat Rakvere ja Tartu klubid, aga enne meeste väljakule jooksmist kroonitakse samas Baltikumi tänavune parim võrkpallinaiskond.

Tiitli loodab koju jätta Tartu Ülikooli naiskond. Põhiturniiri võitja kohtus eilses poolfinaalis kohaliku rivaali TTÜga ning ei loovutanud külalistele geimigi. Võit tuli skooriga 25:20, 29:27, 25:16. Ingrid Kiisk tõi võitjate parimana 15 punkti.

Teises poolfinaalis olid vastamisi põhiturniiri kolmandana lõpetanud Alytaus-Jotviningiai ja viiendaks jäänud TK-Kaunas ASU. Favoriidina mängu alustanud Alytus-Jotvingiai ei vääratanud ja võitis mängu 3:1 (25:14, 22:25, 25:21, 25:23).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles