Citroën tahab Loebi terveks hooajaks palgata

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb ja Kris Meeke asju arutamas.
Sebastien Loeb ja Kris Meeke asju arutamas. Foto: @World/Citroen

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb jättis Mehhiko rallil võistlustulle naastes nõnda hea mulje, et juba räägitakse 44-aastase prantslase tulevikust WRC-sarjas.

Mehhikos juhtinud, kuid rehvipurunemise tõttu lõpuks viiendana lõpetanud Loeb lööb tänavu kaasa veel kahel rallil. Rohkemat ei luba lihtsalt mehe võistluskalender – tema põhifookus on rallikrossi MM-sarjal. Tulevikus aga…

«Meil on kokkulepe kolmeks ralliks – see on hetkeseis,» vahendab Motorsport.com Citroëni tiimipealiku Pierre Budari sõnu. «Käime selle aasta läbi ja pärast Korsika ja Hispaania rallisid on meil võimalus edasi rääkida. Siis vaatame, mis on võimalik.»

Korsika on MM-kalendri järgmine osavõistlus, mis kavas aprilli algul, aga Kataloonias sõidetav Hispaania etapp on hooaja eelviimane ralli. Eeldusel, et midagi pole tõlkes kaduma läinud, on seega välistatud, et Loebi tänavu rohkematel võistlustel kohtab. Järgmisest hooajast peaks aga prantslane oma rallikrossikohustustest vabanema ning nagu Mehhiko tõestas, suudab ta jätkuvalt rallimaailmas hiilata.

«Ma ei tea ühtegi tiimibossi, kes ei tahaks seda meest täiskohaga enda meeskonda. Meiegagi on seis sama,» sõnas Budar, et miski pole võimatu.

Ka Citroëni esisõitja Kris Meeke sooviks näha Loebi tulevikus püsiva meeskonnakaaslasena. «Kui mul oleks võimalus tema kõrval kaasa teha täishooaeg, siis ma õpiks lihtsalt meeletult,» rääkis Meeke. «Kujutage ette, kui tugev oleks meie meeskond, kui tema oleks meiega terve hooaja ja siis Craig Breen kolmandas autos? Kindlasti oleksime olnud konkurentsis võistkondlikule MM-tiitlille. Miks mitte seda järgmisel aastal teha?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles