Blogi: Tartu kaotas Balti liiga poolfinaali avamängu 12 punktiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli korvpallimeeskond
Tartu ülikooli korvpallimeeskond Foto: Siim Solman

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kaotas korvpalli Balti liiga poolfinaali avamängu Jurmalale kodusaalis 69:81.

Avaveerandil oli Tartul probleeme eelkõige Ervins Jonatsi pidurdamisega, kes viskas kiirelt tartlaste korvi 8 silma. Teisel veerandil pandi Jonats küll kinni, ent siis kerkis Jurmala poolelt esile Edgars Jeromanovs, kes oligi lõpuks lätlaste resultatiivseim 17 punktiga.

Enne mängu oli tartlastel mure, kas ja kui palju saab mänguaega anda meeskonna põhitegijatele Tanel Sokule ja Janar Taltsile, keda mõlemat vaevas veel hiljuti haigus. Talts teenis lõpuks mänguaega 19 minutit, algrivistuses alustanud Sokk aga suisa 26 minutit. Punkte viskas Sokk lõpuks 10, Talts aga 11. Tartu resultatiivseim oli Vytenis Cizauskas 17 punktiga.

Meeskondlikult oli Tartu suurimaks murekohaks pallikaotused, mida tehti kokku 24. Võrdluseks, lätlased tegid 13 pallikaotust.

Jurmala paistis silma sellega, et enam-vähem kõik väljakul käinud mängijad olid võimelised skoori tegema. Platsil käis neilt üheksa mängijat, kellest kaheksa tegid skoori. Lisaks jaotusid punktid suhteliselt võrdselt. Kui Jeromanovsi arvele jäi 17 silma, siis Kristaps Plavnieks ja Denis Krestinin said kirja 15, Jonats ja Haralds Karlis 10 silma. Ivars Zvigurs viskas 7, Ugis Pinete 5 ning Andrejs Selakovs 2 punkti.

Teises Balti liiga poolfinaali avamängus alistas Pieno zvaigzdes võõral väljakul 91:84 Šiauliai. Mõlema poolfinaali korduskohtumised peetakse 21. märtsil.

ENNE MÄNGU

Täna algavad korvpalli Balti liigas poolfinaalid ja ainsa Eesti klubina võistlustulle jäänud Tartu Ülikooli meeskond võõrustab Jūrmalat. Kui hästi õnnestub lätlased vastu võtta, selgub alles mängupäeva hommikul, kui Tanel Sokk ja Janar Talts saavad aimu oma võitlusvalmidusest.

«Nad mängisid juba eelmisel nädalal haigena ja on seda praeguseni,» selgitas viirushaiguse küüsis vaevlevate korvpallurite olukorda Tartu meeskonna peatreener Priit Vene.

Sokk ja Talts jätsid haiguse tõttu vahele Eesti korvpalli põhimõttelisima vastasseisu ehk möödunud nädalavahetusel toimunud lahingu BC Kalev/Cramoga, mille Tartu kodusaalis 82:90 kaotas. Saadud puhkus pole aga loodetud tervenemist toonud.

«Mitte väga hea,» hindas Talts pärast eilset kaasa tehtud treeningut oma tervislikku seisundit. «Käisin just arsti juures ning täpselt ei teagi, ootan analüüsi tulemusi ja eks homme näeb.»

Et kahe liidri osalemine on kahtluse all, ei hakanud Vene eile matši eel oma võistkonna võimalusi või ootusi pikemalt lahkama. Küll aga oli ta nõus, et tegu on tartlastele üliolulise kohtumisega, sest koduseinte toel on tänavu Balti liigas võidetud seitse mängu ja kaotatud vaid üks. Võõrsil pole seesugust vormi näidata suudetud – võidud-kaotused on viigis 3:3. Võrdluseks on A-alagrupis esimeseks tulnud Jūrmala meeskond kodusaalis mänginud ilmeksimatult ning saanud terve senise turniiri peale vaid ühe kaotuse, kui jaanuaris jäädi võõrsil napilt alla Šiauliaile. Läti liigas hoitakse Ventspilsi ja Riia VEFi järel kolmandat kohta.

«Agressiivne kaitse, erinevad pressingud, tahavad palju joosta ja palju visata,» kirjeldas Vene tänast külalist.

«Mingi Euroliiga meeskond ei ole, päris sarnane sats meie omaga. Kindlasti ei saa neid ala- ega ülehinnata. Igal positsioonil on paar korralikku meest,» lisas omalt poolt Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles