Statistikapomm: kas Lionel Messi ongi parem kui Cristiano Ronaldo?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: JOSEP LAGO/AFP

Lionel Messi lõi Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises Chelseale kaks väravat ning aitas meeskonna 3:0 võidule. Mõlemad Messi väravad olid rekordilised. Ühtlasi on taas põhjust võrrelda Messit Madridi Reali ässa Cristiano Ronaldoga. Miks? Sest nüüd on planeedil kaks mängijat, kes on Meistrite liigas vähemalt 100 väravat löönud.

128 sekundit kulus Lionel Messil kohtumise avavärava löömiseks. Tegu oli argentiinlase karjääri kõige kiirema tabamusega.

100 väravat on Messi löönud Meistrite liigas. Tal kulus võrreldes Ronaldoga verstapostini jõudmiseks 14 mängu ehk 1758 minutit vähem. Pealelööke tegi Ronaldo 100 väravani jõudmiseks 266 rohkem kui Messi.

20 väravat on Messi löönud Meistrite liigas viimase 18 mänguga Inglismaa klubide vastu. Kusjuures, esimese kümne mänguga ei saanud ta kirja mitte ühtegi tabamust.

5 korda tabas Chelsea sel hooajal Meistrite liigas väravaraame. Enim on ebaõnne olnud vaid Liverpoolil, kes on postile või latile pihta saanud kuuel korral.

11. hooaega järjest pääses Barcelona Meistrite liigas vähemalt veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles