Eesti curlingupaar tegi ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill
Marie Turmann ja Harri Lill Foto: Peter Meecham/New Zealand Winter Games

Eesti curlingu segapaar koosseisus Marie Turmann ja Harri Lill tõusis MK-sarja edetabelis kuue positsiooni võrra Eesti jaoks rekordkõrgele 5. kohale. Seni oli Eesti segapaari parimaks tulemuseks edetabeli 10. koht.

Eesti esipaar Turmann/Lill on sel hooajal löönud kaasa viiel MK-etapil. Teenitud on 111 244 punkti, mis annab. edetabelis viienda koha.

«Ausalt öeldes tuli see kõrge edetabelikoht ka meile üllatusena, sest ma ei käi jälgimas, et mis kohal me oleme. Aga kui mulle helistati ja sellest teatati, oli seda muidugi meeldiv kuulda,» sõnas Lill. «Ega see edetabelikoht meile mingit eelist ei anna, pigem motiveerib see vastaseid meie vastu paremini mängima ja tõestama. Meie jaoks on see märk, et liigume oma treeningute ja pühendumisega õiges suunas. Hooaja tähtsaim etteaste on siiski aprilli lõpus toimuv MM.»

Edetabeli eesotsas on Venemaa võistkond koosseisus Anastasia Brõzgalova ja Aleksander Krušelnitskii, kes juhivad edetabelit veenvalt 250 972 punktiga. Teisel positsioonil on Šveitsi esipaar Jenny Perret ja Martin Rios (187 960) ja kolmandal kohal Norra esindus Kristin Moen Skaslien ja Magnus Nedregotten (164 428). Kõik need võistkonnad osalesid ka äsja lõppenud Pyeongchangi olümpiamängudel, kus šveitslased võitsid hõbemedalid ja norrakad pärast Venemaa paari diskvalifitseerimist pronksmedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles