Tänak rääkis Mehhiko ralli probleemidest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Mehhiko ralli oli Toyotade jaoks teist aastat järjest läbikukkumine. Mootoriprobleemide tõttu ei olnud ükski nende piloot kõrges mängus. Eestlane Ott Tänak selgitas WRC ametlikule leheküljele, mis täpselt neid Mehhikos vaevas.

Kuigi Tänaku Toyota mootor kippus sarnaselt Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi autode mootorile üle kuumenema, suutis eestlane vähemalt esimesel täispikal rallipäeval näidata eeskujulikku kiirust, kaotades rallipäeva lõpuks liidrile vaid 11 sekundiga.

«Meil kõigil oli samasugune probleem. Ma ei tea täpselt, kuidas teised kutid sellega toime tulid, kuid mina keskendusin väga palju, et probleemist üle olla. See oli päris raske. Me pidime aeglastes kohtades sõitma (mootori) turvarežiimil. Kui aga õhk ilusti liikus, oli kõik korras. Katsetel juhtus nii palju, kuid suutsid hoida head rütmi ning pigistasime olukorrast välja maksimumi,» ütles Tänak WRC.comile.

Tänaku lootused võidelda ralli võidu eest lõppesid laupäevasel esimesel katsel, kui tema auto turbo ütles üles. Pühapäeval mängis ta kõik kaardid punktikatsele, mille ta ka võitis. «Muidugi olen punktikatse tulemuse üle õnnelik, kuid meil on veel pikk hooaeg ees. Üldiselt on auto näidanud end heast küljest. Mehhikos olime esimest korda autoga kruusal ning õppisime palju. Meil on veel palju kohti, kus saame end parandada,» sõnas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles