Vetter pakatab enesekindlusest: ma pole üllatunud, kui Dohas Železny maailmarekordi alistan

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Vetter ohustab tänavu tõsiselt Jan Železny püstitatud maailmarekordit.
Johannes Vetter ohustab tänavu tõsiselt Jan Železny püstitatud maailmarekordit. Foto: Eberhard Thonfeld/imago/Camera 4

Samal ajal kui konkurendid jõusaalis või välislaagris uueks kergejõustikuhooajaks põhja laovad, on mullune maailmameister Johannes Vetter visanud juba kahel võistlusel oda üle 90 meetri (91.22 ja 92.70). 

«Ma ei valmistunud nendeks võistlusteks spetsiaalselt. Need tulemused sündisid keset rasket treeningperioodi tänu eelmisel aastal tehtud tööle,» sõnas sakslane Soome tabloidile Ilta-Sanomat.

Kergejõustikuhooaeg algab ametlikult 4. mail, mil Dohas toimub esimene Teemantliiga etapp. Just selles Araabia Ühendemiraatide linnas viskas Vetteri koondisekaaslane Thomas Röhler mullu isikliku rekordi 93.90. 

Kui ilmastikuolud on sarnased eelmisele aastale, ei pea Vetter võimatuks isegi legendaarse Jan Železny 1996. aasta maailmarekordi 98.48 alistamist. 24-aastane Vetter paikneb eelmisel aastal Luzernis visatud 94.44-ga kõigi aegade edetabelis teisel kohal.

«Ma poleks maailmarekordi sündimises üllatunud. Selleks peab taganttuul puhuma ja tehnilised nüansid paika loksuma. Ma ei mõtle siiski sellele. Rekord sünnib siis, kui see peab sündima.»

«Kui viskan kuni karjääri lõpuni 96-97 meetrit, oleksin ikkagi rahul. Ma ei muretse selle pärast, kas alistan maailmarekordi või mitte.»

Meeletu jõu poolest tuntud Vetteri talv pole kulgenud siiski tagasilöökideta. Hetkel teeb odaviskajale valu vasaku jala lähendajalihas, mistõttu lähinädalatel ei plaani ta palju visketrenne teha.

«Kui püsin tervena, võin visata iga päev üle 90 meetri,» lisas Vetter.

Johannes Vetter.
Johannes Vetter. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles