Tommi Mäkinenil on kõrini (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen Ott Tänakule asju selgitamas.
Tommi Mäkinen Ott Tänakule asju selgitamas. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota WRC-meeskonnal läks Mehhiko ralli aia taha – reedel pidid katkestama Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi, nädalavahetusel võitu jahtinud Ott Tänak. Kõik autod olid sarnaselt mullusega hädas ülekuumenemisega, aga Latvala jättis teele generaatori purunemine, Tänaku turborike. Tiimiboss Tommi Mäkinen paanikaks põhjust ei näe.

«Tegu on kõige karmima ralliga MM-kalendris ja meil on jätkuvalt õppida,» vahendab teist aastat WRC-sarjas osaleva Toyota juhi sõnu Motorsport News. «Meil on õppimisest kõrini, aga järgmisel aastal oleme me siin tagasi ja jahutusprobleemile on leitud lahendus.»

Mäkineni sõnul ei saa välistada, et teised tänavused kuumad rallid – Sardiinia ja Türgi – võivad taas neile keeruliseks osutuda, aga ometi ei kavatse ta Yarise muudatustega kiirustada. «Meie probleemid ei ilmne madalamatel kõrgustel. Meil on veel tarvis vaeva näha. Generaatoririke ja Tänaku laupäeval kogetud turboprobleem – me ei mõista nende põhjuseid ja need olid kummalised. Liiga vara on nende kohta midagi öelda, aga me uurime ja üritame lahenduse leida,» rääkis soomlane, kelle meeskond on praeguse seisuga MM-sarjas viimasel kohal.

WRC-hooaeg jätkub 5.-8. aprillini peetava Korsika ralliga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles