Cityl Liverpooli vastu kerge eelis, ent statistika räägib teist juttu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan takistamas efektiivselt Kevin De Bruyne rünnakut.
Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan takistamas efektiivselt Kevin De Bruyne rünnakut. Foto: PAUL ELLIS/AFP

«See on täielik unistuste loos… kõigile Manchester Unitedi fännidele,» kommenteeris Liverpooli peatreener Jürgen Klopp Meistrite liiga veerandfinaali Manchester Cityga. Just City oli üks nendest seitsmest klubist, keda Liverpool ilmselt kõige vähem endale vastaseks soovis. Hõisata pole põhjust ka Cityl.

Miks? Sest Liverpool on ainus meeskond, kes on sel hooajal suutnud ülikindlalt Premier League’i tabelit juhtivat Cityt koduliigas võita. Kui septembris alistas City kodustaadionil Liverpooli 5:0, siis jaanuaris teenis Liverpool magusa 4:3 revanši.

Statistiliselt on Liverpoolil põhjust siiski eelseisva vastasseisu eel olla optimistlik. Viimasest kaheksast omavahelisest mängust on City suutnud võita vaid ühe. Viimasest 30 mängust, mis on peetud Liverpooli kodustaadionil, on City samuti võitnud vaid ühe.

Lisaks on peatreenerite vastasseisus seni olnud edukam Klopp. 12 mängust on tal Guardiola juhendatavate klubide vastu näidata kuus võitu ja viik.

Ometi annavad eksperdid selles paaris eelise Cityle. Neid soosib ka mängude järjekord. Nimelt peetakse esimene kohtumine 4. aprillil Anfieldil ning teine 10. aprillil Etihad Stadiumil. Statistikaagentuuri Gracenote ennustuse järgi läheb paarist 67-protsendilise tõenäosusega edasi City.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles