Rafael Nadali vigastuse kohta selgus šokeeriv fakt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal (paremal) onu Toniga.
Rafael Nadal (paremal) onu Toniga. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Maailma edetabeli teise tennisisti, Rafael Nadali, hooaja algust on varjutanud vigastused, mistõttu on ta tänavu ainsa turniirina osalenud Austraalia lahtistel, kus andis veerandfinaalis loobumisvõidu. Vigastused pole hispaanlasele midagi uut ja tema onust ekstreener Toni tõdes, et tegelikult on Nadal juba viimased kuraditosin aastat pidanud neelama valuvaigisteid, vahendab CNN.

Nadal kirjutas oma autobiograafias, et 2005. aastal diagnoositi tal kaasasündinud jalavigastus, mis võinuks tähendada 19-aastasele sportlasele reketi varna riputamist.

«Eriarst, keda me külastasime, ütles, et Rafaeli karjäär on põhimõtteliselt otsas. 2005 pidi Rafael elama pideva valuga. Sellest ajast saati pidime pidevalt treeninguid pooleli jätma. Tihti, tegelikult peaaegu alati, pidi ta võtma valuvaigisteid, sest valu läks mängu edenedes aina hullemaks ja hullemaks,» selgitas Toni Nadal, kust kõik tennisisti hädad alguse said. «Et ta hakkas kasutama teatud sisetaldu, mis päästsid küll ta karjääri, tekkisid tal probleemid põlvede, selja ja teiste kehaosadega.»

Praegu on Nadal hädas puusaprobleemiga, aga hispaanlane loodab terveneda talle nõnda palju kuulsust toonud liivaväljakuhooaja alguseks. Plaani järgi saab ta aidata Hispaania koondist koduses Davis Cupi lahingus Saksamaaga, mis toimub 6.-8. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles