Otsus tehtud: jalgpalli MMil kasutatakse furoori tekitanud süsteemi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino on otsusega rahul
Gianni Infantino on otsusega rahul Foto: LUIS ACOSTA/AFP

Rahvusvahelise jalgpalliliidu president Gianni Infantino kinnitas eile, et jalgpalli MMil kasutatakse videokohtunikke ehk VAR-süsteemi.

Videokohtunik oli esimest korda kasutuses 2016. aasta klubide MMil, lisaks on seda katsetatud sel hooajal Inglise karikamängudes ning erinevates Euroopa kõrgliigades, näiteks Saksamaal ja Itaalias.

«Meid ootab ees esimene MM, kus töötab ka videokohtunik. See on vajalik, väga tähtis ja ajalooline otsus,» sõnas Infantino. Ta lisas, et videokohtunike kasutamine aitab jalgpalli õiglasemaks muuta.

«Pole võimalik, et 2018. aastal teavad kõik kodudes teleri ees juba paari sekundiga, kas kohtunik eksis või mitte ja ainus, kes sellest ise aru ei saa, on kohtunik ise,» õigustas Infantino furoori tekitanud süsteemi.

Kohtunikud saavad video abi kasutada neljal juhul: väravaolukorda puudutava «selge ja ilmselge kohtuniku eksimuse», penalti määramise, punase kaardi andmise või mängija identiteediga eksimise puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles