Ilves teenis Klingenthalis punktilisa

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Tairo Lutter / Postimees

Klingenthalis peetud kahevõistluse MK-etapil sai punktilisa Kristjan Ilves, kes lõpetas 27. kohaga. Võistluse võitis sakslane Fabian Riessle. 

Hüppevõistlus jäeti tugeva tuule tõttu ära ning arvesse läksid reedese kvalifikatsiooni tulemused. Esmalt pidid korraldajad ära jätma hommikuse kvalifikatsiooni, kuid loodeti, et hüppevõistlus saab siiski toimuda. Oma hüpped said ära teha viis võistlejat, kuid seejärel mõistsid korraldajad, et seis on liiga ohtlik. 

Suusarajale mindi seega reedese kvalifikatsiooni tulemuste põhjal, mille võitis jaapanlane Akito Watabe, kes sai 134-meetrise hüppe juures 135,5 punkti. Watabe püüti sakslaste Fabian Riessle'i ja Johannes Rydzeki poolt kinni pelgalt kilomeeter enne lõppu, finišisirgel näitas parimat kiirust Riessle. Rydzek kaotas talle ühe sekundiga, Watabe 5,5 sekundiga. 

Ilves läks suusarajale 21. kohalt, kaotades Watabele +1.47. Eestlane langes suusarajal kuus kohta ning kaotas Riessle'ile +2.07,8. Punktilisa on aga hädavajalik, sest Ilves peab kibedat heitlust jäämaks hooaja lõppedes MK-sarjas 20 parema sekka. Kaks etappi enne lõppu on tal koos 260 punkti, millega on 17. kohal. Edu lähima jälitaja, austerlase Lukas Greideri ees on üks punkt.

53. kohalt startinud Karl-August Tiirmaa tõusis neli kohta ning oli 49. (+4.46,4).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles