Käsi kullas või … Tänak tegi Mehhiko punktikatsel potentsiaalselt saatusliku vea

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja 2018. aasta Mehhiko ralli viimasel võistluspäeval.
Ott Tänak ja Martin Järveoja 2018. aasta Mehhiko ralli viimasel võistluspäeval. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak võitis Mehhiko ralli viimase kiiruskatse ja teenis viis punkti MM-tabelisse. Seda ütlesid meie vaheajad. Tele-eetris eestlase sõitu enam ei kajastanud, sest otsepilt jälitas võistluse kokkuvõttes esikoha teeninud Sebastien Ogieri võidurõõmu. Kui pilt oleks jäänud hiljem startinud Tänakule, ilmnenuks, kui piiri peal – või tegelikult sellest ülegi – eestlane kihutas.

Tänak oli laupäeval tabanud turborikke tõttu Mehhikos punktidelt väljas ja tahtis seetõttu viimaselt katselt saada maksimumtulemust. «Ütlesin Martinile (kaardilugeja Järveoja - toim), et tõmba vööd tavalisest natuke kõvemini kinni ja anname minna!» kommenteeris eestlane oma kiireimat aega Toyota pressiteenistusele. Tähelepanelik Postimehe lugeja tõi välja, et neid kõvasti kinni tõmmatud rihmu läks meestel tõesti vaja.

Jutt käib punktikatse lõpust, kus kruusateelt mindi üle asfaldile. Vahepeal tuli aga umbes kilomeetri jagu kihutada libedatel munakiviteedel ja seal Tänak õnneliku lõpuga sõiduvea tegigi.

«Väljas, vasak kolm, väga pikk, kinni,» andis Järveoja Tänakule teada lähenevast mõõduka nurgaga vasakkurvist. Pildil nähtavat kiviseina meie mehed tabasidki.
«Väljas, vasak kolm, väga pikk, kinni,» andis Järveoja Tänakule teada lähenevast mõõduka nurgaga vasakkurvist. Pildil nähtavat kiviseina meie mehed tabasidki. Foto: plus.wrc.com
Libedate munakivide (ja Tänaku pingutamisega kaasnenud suure kiiruse) tõttu kaldus Toyota Yaris WRC kurvis välja ja oli seina tabamise hetkel teega poolristi.
Libedate munakivide (ja Tänaku pingutamisega kaasnenud suure kiiruse) tõttu kaldus Toyota Yaris WRC kurvis välja ja oli seina tabamise hetkel teega poolristi. Foto: plus.wrc.com
Tänak ja Järveoja said keset kurvi aru, et olukord on nende kontrolli alt väljas ja jälgisid, kuidas auto kiviseina tabab. Pildil Tänaku grimass seina riivamise hetkel.
Tänak ja Järveoja said keset kurvi aru, et olukord on nende kontrolli alt väljas ja jälgisid, kuidas auto kiviseina tabab. Pildil Tänaku grimass seina riivamise hetkel. Foto: plus.wrc.com
Lõpp hea, kõik hea - suurema kahju tekitamise asemel oli kontakt seinaga isegi kasulik, sest müksas viltu kiskunud masina sirgelt teele tagasi.
Lõpp hea, kõik hea - suurema kahju tekitamise asemel oli kontakt seinaga isegi kasulik, sest müksas viltu kiskunud masina sirgelt teele tagasi. Foto: plus.wrc.com

Olukorda on aimata ka siin videos, kus eestlased kaadrist väljas käivad:

Tänak edastas punktikatsel teise koha saanud tiimikaaslast Jari-Matti Latvala lõpuks 1,3 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles