Suusakuningas Ränkel: kartsin Markoga lõpu peale jääda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel Pyeongchangi olümpiamängudel.
Raido Ränkel Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Jõulumäel toimunud murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustel saavutas 50 km ühisstardist klassikasõidus esikoha Raido Ränkel, kelle sõnul said määravaks head suusad ja õige taktika valik.

Ränkeliga pidasid sammu ka Algo Kärp ja Marko Kilp, kuid suuski vahetanud Kärp jäi kümme kilomeetrit enne lõppu veidi maha ning võidu nimel jäid konkurentsi duo Ränkel ja Kilp.

Läbida jäi veel vaid kolm 3,33 km pikkust ringi. «Arvasin, et Algo läheb suuski vahetama, sest meie Markoga vahetasime ring varem ja püüdsime ta värske suusaga kiiresti kinni. Saime tema suusavahetusega edu ja jätkasime heas tempos,» selgitas Ränkel. 

Ta tunnistas, et Kilp oleks lõpusirgel olnud ilmselt teravama jalaga ning seetõttu tuli käiku vahetada. «Marko sõitis väga hästi. Ma kartsin, et jään temaga lõpu peale ning otsustasin umbes kümme kilomeetrit enne lõppu rünnata,» meenutas värske Eesti meister võistluse otsustavaid hetki.

Lõpuks edestas Ränkel teisena finišeerinud Kärpi, kes püüdis kustunud Kilbi kinni, 42,4 sekundiga. Pronksmedali teenis Kilp, kaotades võitjale minuti ja 11,7 sekundiga. Neljanda koha sai Karel Tammjärv, keda jäi medalist lahutama ligikaudu poolteist minutit.

Ränkel saavutas sel nädalal Eesti meistrivõistlustel koguni kolm kuldmedalit. Reedel triumfeeris Ränkel vabatehnika paarissprindis, laupäeval meeste 3x10 km teatesõidus. «Eesti meistriks on alati hea tulla, need sõidud on tähtsad,» kommenteeris Ränkel, kes MK-sarjas leppis tänavu haiguse tõttu vaid 16 punktiga. 

«Viimased nädalad on tunne olnud parem. Mingid ravimid sain Soomest telefoniteel peale, aga järgmisel nädalal käin seal arstide juures,» kommenteeris Ränkel oma tervislikku seisundit. 

Falunis peetud MK-sarja finaalvõistlusel eestlased ei osalenud, vaid lõpetavad oma hooaja kahe nädala pärast Soomes peetaval viimase lume võistlustel, kus saadaval ka FIS-punktid. Praeguse seisuga osalevad seal Ränkel, Kilp, Tammjärv ja Kaarel Kasper Kõrge. «Sõidan viimase lume võistlustel ja siis on hooajaga kõik,» lisas 28-aastane Ränkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles