Anti Saarepuu võrdles värsket MK-sarja üldvõitjat Petter Northugiga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Hösflot Kläbo MK-sarja kristallgloobusega.
Johannes Hösflot Kläbo MK-sarja kristallgloobusega. Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago/Bildbyran

Eesti murdmaasuusatajate treener Anti Saarepuu jäi äsja lõppenud hooajaga rahule, kuid sõnas, et parandamisruumi on endiselt omajagu.

«Üldjoontes oli parem hooaeg kui eelmine,» sõnas Saarepuu pärast Eesti meistrivõistluste viimast võistlust Postimehele. «Olen treenerikingades veel nii-öelda poisike, aga edasiminek võrreldes eelmise aastaga on kindlasti tehtud. Tahet ja indu jätkamiseks jagub, et poisse paremaks saada,» lisas Saarepuu.

Pyeongchangi olümpiamängudel jäi Eesti suusakoondise parimaks tulemuseks Algo Kärbi 17. koht 50 km ühisstardist klassikasõidus. Marko Kilp saavutas klassikasprindis 18. koha. Eesti treener vaatab juba tulevikku, et järgmisel olümpial veelgi kõrgemaid kohti jahtida.

«Karel on võimeline veel ühe korraliku olümpiatsükli tegema,» rääkis Saarepuu, kes vihjas Karel Tammjärve 28-eluaastale. «Midagi hullu lahti pole – nad on poisid, kes pole oma võimeid täielikult realiseerinud. Peame rohkem «pigistama», et veel areneda,» jätkas Saarepuu.

Saarepuule avaldas muljet tänavuse hooaja komeedi, norralase Johannes Hösflot Kläbo võimas esiletõus. «Fenomenaalne mees. Pärast olümpiat tundus, et pole enam kõige teravam, kui oli Lahtis «kõigest» kolmas,» naljatles Saarepuu.

Paljud spordisõbrad ja eksperdid on Kläbot võrrelnud tema kaasmaalase Petter Northugiga, kes samuti suure pauguga tippseltskonda murdis. Kahe suusataja vahel leidis sarnasusi ka Saarepuu. «Ta jaksab sõita sprinti ja distantsi nagu Northug omal ajal. Oleks neid huvitav näha, kui mõlemad oleksid oma tipuaastatel,» kommenteeris endine sprinter Saarepuu.

21-aastane Kläbo krooniti sel nädalavahetusel Rootsis Falunis kõigi aegade noorimaks murdmaasuusatamise MK-sarja üldvõitjaks. Ta edestas üldarvestuses teise koha saanud šveitslast Dario Colognat 119 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles