Balti liigas konkurentsist pudenenud Selver maksab kooliraha

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Orav mängis tuntud headuses, ent sellest jäi lätlaste alistamiseks väheks.
Oliver Orav mängis tuntud headuses, ent sellest jäi lätlaste alistamiseks väheks. Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX

Valitsev Eesti meistermeeskond Tallinna Selver pudenes tänavu Balti liigas konkurentsist juba veerandfinaalis, kaotades kahes tasavägises kohtumises Läti esiklubile Jekabpilsile.

«Väga palju jäi meie enda nooruse ja kogenematuse taha,» tõdes laupäevases 1:3 kaotusmängus üleplatsimehena 27 punkti (+14) toonud Oliver Orav. «Eks seda oli ikkagi tunda, et poistel käed värisevad tähtsamatel hetkedel. See on loomulik.»

Selver tegi mäletatavasti möödunud suvel eelarve vähenemise tõttu läbi noorenduskuuri, mis tähendas, et hoobilt kerkisid põhimeesteks muuhulgas juunioride koondise teismelised liidrid Albert Hurt ja Renet Vanker. Peatreenerina asus aga tööle äsja mängijakarjääri lõpetanud lätlane Austris Stals, kes tunnistas juba hooaja alguses, et vajab sarnaselt noore meeskonnaga kohanemiseks ja arenemiseks aega.

«Eelmise aasta võistkonnaga on praegust koosseisu raske võrrelda,» ütleb 22-aastasena juba üheks meeskonna kogenumaks mängijaks kerkinud Orav. «Mullu olime pigem profivõistkond, tänavu aga noortevõistkond, kes üritab võimalikult palju areneda. Meil pole ühtegi hästi makstud staari, välismaalastest rääkimata. Ei saagi eeldada, et Renet Vanker hakkab tõstma kohe ülikindlalt ja Taavi Nõmmistu lööma sama võimsalt nagu Lincoln Williams.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles