Klavan Meistrite liigast: suudame selle võita

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images

Ragnar Klavani koduklubi Liverpool jõudis üheksa-aastase vahe järel Meistrite liigas veerandfinaali. Eesti koondise kapteni sõnul suudab Liverpool heidelda mainekaima klubisarja võidu nimel.

Klavani sõnul on meeskonnasiseselt Meistrite liiga võidust räägitud. «Eks ikka on jutuks tulnud ja kui kõik hästi läheb, siis oleme võimelised selle võitma. Sama kehtib kõikide teiste meeskondade kohta,» sõnas Klavan Eesti ajakirjanikele.

Kaheksa parema hulgas ei pea Liverpool kaugele reisima, sest vastamisi minnakse linnarivaal Manchester Cityga. «Väga igav loos, 40 minutit bussiga sinna (Manchesteri – toim.) minna,» kommenteeris Klavan. «Mõlemal meeskonnal on omad võimalused. Manchester City teeb väga võimsat hooaega, eriti koduliigas, aga Champions League’is oleme võrdsel maal ja seal on ainult kaks mängu,» jätkas Klavan, lisades, et Liverpool suudab heal päeval ükskõik keda võita.  

«Nüüd (veerandfinaalis) läheb tõsisemaks. Loeb, kellel on paremad närvid sealt järgmisesse ringi jõuda. Me ei tatsa igal pool rind kummis ringi, et läheme Champions League’i võitma, aga meil on võimalus seda teha,» lisas Klavan.

Kaheksandikfinaali korduskohtumises Portoga tegi Klavan Eesti jalgpalliajalugu, kui mängis esimese eestlasena Meistrite liiga play-off-mängus, tõsi, mõned minutid mängu lõpus. «Eks see latt Eesti jalgpallis on suhteliselt madalal,» viskas Klavan selle üle nalja. «Oleks õnnelikum olnud, kui oleksin terve mäng olnud. Lõpus oli kõik teada, midagi poleks muutunud. Isegi kui ma oleksin kolm korda eksinud, oleksime ikka edasi saanud,» lisas ta.

Hooaja esimesel poolel rohkesti mänguminuteid kogunud Klavan sel kalendriaastal platsile ülemäära palju pole pääsenud. Põhjuseid on mitmeid. «Ma olin neli päeva viirushaigusega pikali voodis ja kaotasin kolm kilo. Pärast seda tundsin ennast okeilt, aga oleksin pidanud ise ka ennast tagasi hoidma. Ühes raskes trennis tõmbasin pealt reielihase ära. Tavaliselt ei ole mul lihasevigastusi karjääri jooksul olnud,» selgitas Klavan, kelle sõnul sattus vigastus halvale ajale.

«Minu vigastuse ajastus ei olnud kõige parem – maailma kõige kallim keskkaitsja (Virgil van Dijk) toodi klubisse ja andsin kandikul algkoosseisukoha ära,» selgitas Viljandist pärit jalgpallur. «Pärast seda oli arvata, et teised mängivad tähtsaid mänge. Teadsin, et minu olukord läheb raskemaks, aga tuleb edasi positiivne olla ja treeningutel endast maksimum anda,» jätkas Klavan, öeldes, et kui antakse võimalus mängida, tuleb see ära kasutada.

«Kui treener (Liverpooli peatreener Jürgen Klopp) peaks nägema, et vaja mingisugust muutust või teistele mängijatele rohkem puhkust anda, siis tuleb ka need vähesed minutid ära kasutada ja selleks valmis olla. See on mentaalselt raske situatsioon igale mängijale, aga vaimutugevus viibki edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles