Galerii: Saaremaa jõudis esimesena Balti liiga finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Balti liiga esimene finalist on põhiturniiri võitja Saaremaa, kes alistas poolfinaalis 3:1 (25:19, 20:25, 25:18, 25:14) Rakvere.

Saaremaale 17 punkti toonud Hindrek Pulk ütles pärast mängu, et tegu oli tasavägise matšiga. «Alguses oli pabistamist ja  palju närvilisust, aga võtsime lõpuks oma ära. Pabistamine tuli suurest favoriidikoormast. Kodupubliku ees lihtsalt ei saa kaotada,» ütles Pulk.

Võidu tõi Pulga sõnul Saaremaale meeskondlik mäng. Isiklikus plaanis jäi ta oma saldoga rahule. «Enda leidmine ja käimasaamine võttis veidi aega, aga üldjoontes korralik mäng.»

Saaremaa peatreeneri Urmas Tali sõnul olid tema hoolealused keeruliseks mänguks valmis. «Teadsime, et sellest võib tulla keeruline mäng ning Rakvere kasutaski meie lohakused ilusti ära,» tõdes Tali.

Mullu Rakvere Balti liiga tšempioniks viinu Tali sõnul oli tänane mäng emotsionaalselt talle veidi erilisem. «Ikkagi oma klubi, koos saime seda sama teed kolm aastat käidud. Rakvere poisid olid tublid.»

Rakvere peatreeneri Andres Toode hinnangul võitis Saaremaa mängu eelkõige tugeva pallingu pealt. «Meie rünnaku resultatiivsus oli nõrk. Jäime ka diagonaalis vajaka. Tavaliselt mängitakse nii palju, kui vastane mängida laseb. Ju siis Saaremaa meil nii palju lasigi mängida.»

Enne mängu:

Kuigi Rakvere puhul tegu on tiitlikaitsjaga, oli kõige suurem üllatus just nende pääs nelja sekka. Ilma ühegi leegionärita lülitas Andres Toode juhendatav poolprofessionaalne meeskond veerandfinaalis konkurentsist hästi komplekteeritud Tartu Bigbanki.

Rakvere juhendaja Andres Toode ütles finaalturniiri eel, et meeskond pole pärast Tartu alistamist pilvedesse tõusnud. «Liigseid emotsioone ei ole, kõik on rahulikud. Loomulikult oli Tartu selles veerandfinaalis favoriit, aga kui mängime nii nagu seal, on kõik võimalik. Ka Saaremaa vastu läheme kõvasti võitlema, kuigi Saaremaa on võimas meeskond,» sõnas Toode, kes treeningutel pole pärast veerandfinaali mehi liigselt tagant sundinud.

Saaremaa poolel peab Toode kõige ohtlikumaks meheks diagonaalründajat Hindrek Pulka. «Pulka tuleb karta kõige enam, aga eks meil on plaan nii tema kui kõigi teiste vastu mängimiseks,» lisas peatreener.

Põhiturniiri võit tõi liigas esimest aastat mängivale Saaremaale ka õiguse finaalturniir kodupubliku ees pidada. Saaremaa mänge on hooaja jooksul külastanud rohkearvuline publik ja fänne oodatakse saali rohkelt ka finaalturniiri ajal. Paigaldatud on ka lisatribüünid, kinnitas meeskonna eestvedaja Hannes Sepp. «Saali peaks mahtuma 1400-1500 inimest,» sõnas Sepp.

Huvitav fakt esimese poolfinaali kohta on, et Saaremaa peatreener Urmas Tali juhtis Rakvere eelmisel aastal liiga võitjaks ning siirdus seejärel uue tulija etteotsa.

Tali sõnul ta enne mängu emotsioonidesse ei lasku ja keskendub täie tõsidusega poolfinaaliks. «Suhtume sellesse mängu tõsiselt, mingit nalja ei tee ju selles faasis keegi. Rakvere oli veerandfinaalis Tartu vastu väga hea, neil on liider esile kerkinud ja selline tegutsemine innustab meidki. Varasemad mängud siin enam ei loe, uus päev, uus mäng,» sõnas peatreener.

Mitmed Saaremaa mehed on viimasel ajal hädas olnud haigustega. «Haigused on meeskonnast läbi käinud küll, eks näis, kes homme millises seisus on. Aga eks meil on mitu plaani ja käitume vastavalt olukorrale operatiivselt,» lisas Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles