Liverpooli fännide ähvardus sundis Manchester City politseisse kaebama

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad 2016: just nii tervitasid Liverpooli poolehoidjad Euroopa liiga poolfinaali eel Villarreali meeskonda.
Kevad 2016: just nii tervitasid Liverpooli poolehoidjad Euroopa liiga poolfinaali eel Villarreali meeskonda. Foto: Nigel French/AP/Scanpix

Manchester City jalgpalliklubi väljendas Meistrite liiga eelseisva veerandfinaali eel Liverpooliga politseile sügavat muret vastasmeeskonna fännide käitumise suhtes.

Nimelt jagas populaarne Liverpooli fännikanal The Redmen TV Twitteris plakatit, mis kutsus klubi poolehoidjaid korraldama Manchester City bussile tõeliselt vaenulikku vastuvõttu. Muuhulgas õhutati kaasa võtma ka pürotehnikat ja paukrakette. «Hirmutame nad saba jalge vahel tagasi Manchesteri – veel enne kui mäng alata jõuab,» seisis üleskutses.

Ragnar Klavani koduklubi Liverpool võõrustab 4. aprillil kaheosalise duelli avamängu. Ehkki Liverpooli suurim rivaal (peale linnanaabri Evertoni) on teine Manchesteri klubi United, ei saa ka läbisaamist Cityga just parimaks nimetada – eraldab ju kaht linna vaid 55 kilomeetrit.

Kavandatav aktsioon sundis City ametnikke pöörduma korrakaitseorganite poole, kirjutab Daily Mail. Merseyside’i piirkonna politsei esindaja Paul White lausus seejärel avalduses: «Arvestades, et teatud poolehoidjad soovivad muuta õhkkonda erilisemaks, toonitame: tule ja muu pürotehnika kasutamine staadionidel ja nende ümbrustes on murekoht. Politsei ja kohtud suhtuvad säärastesse ähvardustesse äärmise tõsidusega – karistused võivad isegi küündida vangistuseni. Toetame klubi püüdlusi, kes soovib taolist ohtlikku tegevust ennetada ja kutsume poolehoidjaid üles koostööle.»

Lähiajalugu tunneb juhtumeid Liverpooli fännide taolisest käitumisest. Paari aasta eest tervitati avamängu 1:0 eduseisul Euroopa liiga poolfinaali korduskohtumisele saabunud Villarreali meeskonna bussi tõrvikutega. Liverpool võitis tolle mängu 3:0 ja pääses finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles