Postimehe video: noored mitmevõistlejad lähenevad uuele hooajale uutmoodi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lillemets, Karel Tilga, Taavi Tšernjavski ja Tony Nõu arutavad tulevikuplaane
Risto Lillemets, Karel Tilga, Taavi Tšernjavski ja Tony Nõu arutavad tulevikuplaane Foto: Tairo Lutter / Postimees

MITMEVÕISTLUS. Eesti kergejõustiku järelkasvu koondavasse Utilitase kuueliikmelisse tiimi kuulub sellest aastast kolm mitmevõistlejat: Risto Lillemets (20), Karel Tilga (20) ja Taavi Tšernjavski (23). Valik pole juhuslik – just mitmevõistluses on Eestis konkurents kõige tugevam, kui augustis toimuva Berliini EMi normi 7850 punkti ründab potentsiaalselt kaheksa kümnevõistlejat. Et Berliini sõidab koduse edetabeli kolm paremat, noori talente ei hirmuta. Pigem vastupidi.

«Ma arvan, et see pigem motiveerib. Kui isegi koduse konkurentsiga ei suuda ära harjuda, siis mis veel rahvusvahelistel võistlustel saab. See on hea eelproov. Enne on vaja Eestist välja pääseda, siis saab seal hästi esineda!» sõnab 20-aastane Tilga, kes teenis möödunud suvel 8002 punktiga U20 EMil pronksmedali.

Tilgale on see esimene aasta täiskasvanute klassis võistelda. Sisehooajal tegi noormees seitsmevõistluses isikliku rekordi 5789 punkti. «Väga rahul olen. Mul polnudki seni seitsmevõistluses arvestatavat tulemust,» sõnas Tilga ning selgitas, et täitis ka talve põhieesmärgi, parandades oma tõkkejooksu ja teivashüpet. Ka Tšernjavski avastas enda jaoks midagi uut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles