Postimehe video: noor mitmevõistleja sai ajateenistuses Õiglaselt nippe

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmevõistlejad Kristjan Rosenberg, Janek Õiglane ja Risto Lillemets alustasid treeninghalli asemel sisehooaega hoopiski ajateenistuses staabi- ja sidepataljonis. Erinevalt spordirühma kuulunud kolleegidest läbib Lillemets aga kaheksakuulise ajateenistuse ning saab treeningutele naasta alles suve keskpaigas. 

 «Esimesed kuud olid üpriski rasked, eks see harjumine võttis aega. Kui sain alguses teada, et pean ajateenistuses olema kaheksa kuud, olin masenduses, aga nüüd olen hakanud mõtlema, et äkki polegi vaja seda aastat maha kanda. Seltskond on olnud meeldiv ja ülemused on ka toredad,» sõnab 20-aastane Lillemets, kes loodab augustis ka ühe kümnevõistluse teha.

«Kaheksa kuud ajateenistust on küll raske, aga selle jaoks ma olengi loodud. Mitmevõistlus on ka raske, aga mulle meeldivad väljakutsed!»

MMil neljanda koha saanud Õiglane andis Lillemetsale (isiklik rekord meeste vahenditega 7489 punkti – toim) ajateenistuses ka nõu.

«Olime kaitseväes kõrvuti voodites ning rääkisime kümnevõistluse kogemustest, ühtlasi rääkis ta Londoni MMi vägitükist vahvaid lugusid. Kindlasti olen saanud nippe, kuidas seda ära kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles