Tanel Kangert suurtuuride lühendamisest: me ei nihuta inimvõimete piire

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ja Mihkel Räim
Tanel Kangert ja Mihkel Räim Foto: Tairo Lutter / Postimees

Nii Tanel Kangert (Astana) kui Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) ei poolda suurtuuride Giro d’Italia ja Vuelta lühendamist.

Rattaringkondades on olnud juttu, et ehk oleks mõistlikum muuta Itaalia ja Hispaania velotuur veidi lühemaks ning seeläbi ka jalgrattabosside arvates vaatemängulisemaks. Kui selline asi teoks saaks, jääks ainsaks kolmenädalaseks velotuuriks Tour de France.

«Räägitakse lühematest ja vaatemängulisematest etappidest, aga Giro programmi vaadates küll midagi lühikest silma ei hakanud. Kolmenädalased tuurid pole inimvõimete piir ning see pole kindlasti põhjus, miks velotuure kärbitakse. Põhjus on vaatemängulisus, intensiivsus ja põnevus. Mina isiklikult olen seda meelt, et asjad on siiani toiminud ning toimivat asja pole vaja muuta,» ütles Kangert.

Ka Räim on vanema kolleegiga päri. «Maailmas on mõned asjad, mida muuta ei tohiks. Kui asi on ajalooliselt nii olnud, siis võiks see ka edaspidi selliseks jääda. Me tõesti ei nihuta inimvõimete piire ning praegu on asi piisavalt põnev. Mullu tehti esimest korda sari nimega Hammer Series, kus etapid on hästi lühikesed ja spetsiifilised. Ka see variant on huvitav ja vaatemänguline, aga pikkadel suurtuuridel on oma koht olemas,» ütles Räim.

Maikuus sõidetav Itaalia velotuuril on võrreldes varasematega veidi teistsugune, sest senise üheksa mehe asemel saavad klubid välja panna kaheksa sõitjat. «Kui esimeste etappidega peab näiteks veel 20 meest katkestama, võime jõuda olukorrani, kus kolmanda nädala keskel on mägedes ainult 100 ratturit. Aeg näitab, kuidas uuendus vastu võetakse,» ütles Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles